До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Цвят на косата в крак с модата - безопасно ли е?

Цвят на косата в крак с модата - безопасно ли е?
Казват, че красотата изисква жертви... Въпреки, че естественият цвят на косата би трябвало да е най-подходящ, всяка дама в определен период от живота си решава да боядиса косата си в друг цвят или моден нюанс. Боята за коса дава възможност на всяка жена да промени визията си и да изглежда по начин, по който се харесва. Безопасни ли са боите за коси, които се използват?

Лошите навици, които съсипват косата ни

Според някои проучвания употребата на боя за коса води до повишен риск от рак. Други проучвания пък отричат подобни твърдения.

В миналото в боите за коси са се слагали вещества, които са причинили рак при изследвания на животни. В наши дни тези вещества вече не се използват, но са заменени с нови, които според някои експерти са не по-малко вредни.

Здравните експерти съветват да се спазват следните инструкции за безопасно при употреба на боя за коса:

- Не оставяйте боята върху косата по-дълго от посоченото необходимо време.
- Изплакнете скалпа обилно с вода след нанасяне на боя за коса.
- Използвайте ръкавици, когато нанасяте боята.
- Следвайте внимателно инструкциите върху опаковката на боята за коса, която използвате.
- Никога не смесвайте различни марки боя за коса.
- Не пропускайте да направите алергичен тест преди нанасяне на боя върху косата.

Почти всички бои включват инструкции как да направите алергичен тест. Ако нямате никакви симптоми на алергична реакция, като напр. сърбеж, парене, зачервяване, можете да сте спокойни, че няма да проявите алергия при нанасяне на боята върху косата Ви. Ако обаче проявите симптоми, сменете боята.

Не нанасяйте боя върху веждите и миглите си, ако се боядисвате вкъщи. Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ забранява боядисването на вежди и мигли във фризьорските салони поради риск от внасяне на инфекция в очите, която би могла да доведе до ослепяване.

Така че без значение дали искате да прикриете наличието на бели коси, да промените естествения си цвят на косата или просто да сте в крак с модните тенденции, изберете по-щадяща боя за коса, която би нанесла по-малко вреди.

Имайте предвид, че след боядисване косата Ви ще има нужда от повишена грижа и внимание, затова изберете подходяща маска за коса, за да я подхраните и хидратирате. Така косата Ви, дори и третирана, ще има здрав вид, лъскавина и жизненост.

Да боядисаме косата си розова с натурални съставки!
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД