До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Как можете да разберете дали имате лош дъх

Как можете да разберете дали имате лош дъх
Лошият дъх наистина може да бъде много лош във важните моменти като по време на среща или на интервю за мечтаната работа. Освен това той влияе зле на самочувствието на този, който по някакъв начин разбере, че издиша неприятно миришещ въздух.

10 грешки при миенето на зъби

Лошият дъх се получава, когато сяра-продуциращите бактерии по повърхността на езика и по гърлото се активират. Те отделят миризливи сяра съдържащи съставки, които стават причината за лошия дъх.

Лошият дъх идва от храната, която ядете (лук, чесън), от зъбни проблеми, от сухота в устата, като и вследствие на тютюнопушенето. Има и някои заболявания, които причиняват лош дъхбъбречна недостатъчност, хроничен синузит.

Най-добрият начин да се предпазите от лошия дъх е като спазвате добра устна хигиена и се хидратирате обилно. Миенето на зъбите, дезинфектантите за уста, почистване на езика би трябвало да помогнат в борбата със сяра-продуциращите бактерии.

Обикновено хората разбират за лошия дъх по реакцията на околните или когато някой добър приятел реши да ги просвети по въпроса. Има обаче някои признаци на лош дъх, които сами бихте могли да разберете: суха уста, кисел или метален вкус в устата, чувство за изгаряне по езика, обложен в бяло език, обикновено по гърба, гъста слюнка.

Друг начин да разберете дали имате лош дъх е като се тествате. Оближете китката си, оставете я да изсъхне за секунда, след което я помиришете.

15 истини и заблуди за кариеса

Друг вариант е да попитате приятел, но не се сърдете, ако истината заболи.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД