До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Как да запознаем кучето с новороденото ни бебе

Как да запознаем кучето с новороденото ни бебе
За много хора кучето е нещо като първи опит в това да са родители – храните го, чистите му, обичате го, възпитавате го… звучи почти като дете. И макар нищо да не може да разруши връзката между куче и стопанин, пристигането на ново бебе в семейството може да я постави под изпитание.

Най-ефикасният начин за обучаване на кучето е с помощта на… храна

Свикването на кучето с бебето не е невъзможно, но понякога може да изиска малко повече усилия от ваша страна. Ето няколко съвета как да се справите с тази ситуация.

Новороденото ще внесе тотален хаос в ежедневието ви и много вероятно този хаос да засегне и кучето ви. Ако смятате, че след раждането ще се налага да разхождате кучето по друго време, започнете още отсега да променяте навиците му.

Ако досега не сте научили кучето си на основни команди, време е да започнете. Седни, легни, място и така нататък… но най-важно ви е да научи командата НЕ!

Трябва да се замислите, след като дойде бебето, ще има ли нови ограничения за кучето. Например, ще спи ли още на леглото при вас, навсякъде ли ще може да ходи… Сийзър Милан съветва за начало да ограничите достъпа му до бебешката стая и постепенно, под ваш контрол, да го пускате вътре да души и да свиква с новите звуци и миризми.

Първото запознаване трябва да бъде когато кучето е спокойно. Добра идея е да го изведете на дълга, уморителна разходка преди това или да си поиграете с него. Вкъщи, човекът, който държи бебето, трябва също да бъде напълно спокоен и да говори на кучето по също толкова спокоен начин. Може да позволите на кучето да подуши от разстояние като не забравяте да го похвалите за доброто поведение. По принцип зависи от характера на кучето, но по-добре сближаването му с бебето да става постепенно.

Ако кучето стане агресивно към бебето, разделете ги веднага и потърсете помощ от професионалист.

Съжителството с куче в детска възраст пази от шизофрения

И не забравяйте да обръщате достатъчно внимание на всичките си „деца“, защото те ви обичат и имат нужда от вас.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД