До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Знаете ли кое е най-мръсното в хотелската стая?

Знаете ли кое е най-мръсното в хотелската стая?
Живеем в свят пълен с бактерии. Голяма част от тях са неутрални и безвредни, но някои видове могат да бъдат твърде опасни, тъй като могат да причинят на човек различни заболявания. И макар и да са невидими с просто око, за да се предпазим, е необходимо да почистваме и дезинфекцираме предметите и уредите, даже и тези, за които не винаги се сещаме. Проучване на тема хотелска хигиена показва кои са най-замърсените с бактерии повърхности.

Мобилният телефон пренася повече микроби от тоалетната чиния

Разбира се, това зависи от стаите и от хотела, но изследователи от Университета в Хюстън взели за изследване материал от различни предмети в хотелските стаи. Оказало се, че най-замърсените предмети са дистанционното управление и ключа на нощната лампа. В същото време изследователи от Университета в Сан Диего проверявали наличието на бактерии в офисите на три града в САЩ. Телефоните и столовете се оказват най-замърсените.

Предметите и уредите, които използваме ежедневно като тоалетна, компютър, легло, маси и кухненски пренадлежности, задържат всякакви видове бактерии и микроби. Освен това голяма част от времето си прекарваме на различни обществените места като ресторанти, училища и хотели. Повърхностите и предметите на тези места са били докосвани от много хора преди нас, което дава възможност те да са заразени със стотици микроби. В нашия глобален свят вирусите бързо се разпространяват навсякъде и затова е разумно човек да има под ръка защита с UV-C дезинфекциращо средство. Бактерицидната лампа с UV-C светлина е чудесно средство за защита на Вас и Вашето семейство.

Бактерицидната лампа с UV-C светлина помага за справяне с микробите и миризмите по време на пътуване или у дома. Благодарение на технологията UV-C светлина, този малък уред убива до 99,9 % от микробите и алергените по твърдите повърхности. Също така бактерицидната лампа с UV-C светлина унищожава без употребата на химически вещества предизвикващите миризми бактерии. С тази лампа може да се дезинфекцират дистанционни управления, компютърни клавиатури, играчки, смесители, мобилни телефони, химикали, клавиатурата на банкомата, възглавниците в самолета и влака, музикални плеъри. Бактерицидната лампа с UV-C светлина намалява микробите и бактериите, които се намират в хотелските стаи, обществените тоалетни или на работното място. Малък и портативен, този уред може лесно да се побере дори в дамската чанта.

Как Ви защитава бактерицидната лампа?

UV-C светлината е одобрена от NHS и се използва в болници и клиники по целия свят. Вече е достъпна и за домашна употреба. Доказано е, че тя унищожава до 99,9 % от микробите, предизвикващи замърсяване. Може да бъде използвана безопасно върху повърхности и предмети вкъщи или в офиса, без опасност да ги повреди. Екологически чистата UV-C светлина е естествен бактерицид, който намалява необходимостта от използване на вредни химични вещества или спрейове. UV-C светлината помага да се отстранят микробите от повърхности и предмети, а също така унищожава акарите и техните отпадъци, които могат да живеят във Вашето легло и мебели и могат да предизвикат пневмония и астма. UV-C светлината унищожава също плесени и микроби, които са отговорни за астмата и алергията. Бактерицидната лампа с UV-C светлина използва 253,7 nm UVC – най-мощната светлина за дезинфекция. Натиснете копчето, сканирайте повърхността за няколко секунди и микробите ще изчезнат.

Бактерицидната лампа с UV-C светлина е безшумна при работа, безопасна и лесна за употреба. Дезинфекцира по хипоалергенен начин, без химикали, без аромати и без вредни остатъци.

Странни алергии, за които може би не сте и подозирали

Въпреки, че възможностите за заразяване са много и абсолютно навсякъде, важно е да се има предвид, че използването на бактерицидна лампа с UV-C светлина не гарантира на този, който я използва, че няма да се разболее. За да се избегне микробна инфекция, обаче, човек трябва да предприеме поредица от предпазни мерки. Една от тези мерки е употребата на бактерицидна лампа с UV-C светлина, която Ви гарантира премахването на 99,9% от вирусите и бактериите от повърхностите, които ежедневно докосваме.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД