До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Летният флирт по време на почивката – бъдете разумни

Летният флирт по време на почивката – бъдете разумни
В краткия период на лятната отпуска случайните запознанства и необременяващите отношения, са интересна тръпка, която ни отнася далеч от ежедневните проблеми и непрестанните битовизми. Връзката, стартирала романтично с шума на морските вълни или под звездното небе, наистина може да ни донесе незабравими емоции, но има и някои неща, за които е добре да сме внимателни.

Любов vs привличане: Как да разберете дали ви взимат на сериозно?

Новата обстановка, развлеченията, различната обстановка, както и усещането за свобода, са предпоставки за много хора да се втурнат в подобна романтична връзка по време на ваканцията. Добре е обаче да не възлагаме големи очаквания връзката да продължи и след края на отпуската, за да не останем разочаровани.

Докато голяма част от мъжкото съсловие възприема връзката по време на лятната почивка като необременяваща и нямат нагласата тя да прерасне в нещо по-сериозно, много дами пък тайно се надяват опияняващия флирт да продължи и след това. Затова е препоръчително, впускайки се в подобно приключение, да сте наясно със себе си и да не се самозаблуждавате, провокирани от чара на отсрещния и бушуващите хормони.

Ето за какво да внимавате:

1. Не споделяйте важна информация за живота си, за финансовото си състояние, пин кодове и т.н. Вероятността да попаднете на измамници или човек с користни цели е голяма. Няма нужда още от първите минути да разкажете целият си живот, а и мистериозността винаги е по-вълнуваща и привлекателна.

2. Възможно е да попаднете на партньор, който е обвързан и планира само лека забежка. Така че имайте „едно наум“ преди да се въвлечете емоционално в подобна връзка по време на лятната почивка. Добре е да сте наясно, че не можете да очаквате много от подобно увлечение.

3. Винаги информирайте някой близък – роднина или приятел - къде отивате и кога възнамерявате да се върнете. Бъдете внимателни, понеже познавате този човек само от няколко дни или часове.

4. И не на последно място при интензивно развитие на лятната връзка, добре е приоритетно да помислите за безопасността, включително и в секса. Предназначението на контрацепцията е именно в това - да предпази от възможните неприятни последици като заболявания или нежелана бременност. Не е задължително запознанствата край морето да водят непременно към леглото, но все пак е добре да имате под ръка презервативи или хапчета за спешна контрацепция. Таблетките за спешна контрацепция се използват от дамите, които искат да предотвратят бременност след незащитен сексуален контакт или след „инцидент“ като скъсване на презерватива.

Спешна контрацепция – как и кога?

Тези няколко съвета ще ви помогнат да се чувствате значително по-подготвени за вълнуващите летни преживявания, които Ви очакват по време на отпуската.

Снимка - Designed by Freepik
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД