До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Можем ли да премахнем белезите и упоритите стрии?

Можем ли да премахнем белезите и упоритите стрии?
Нашата кожа е един от най-големите органи в човешкото тяло и има защитна роля за организма и сетивна функция, а също участва в топлообмена и регулацията на водния баланс. Състои се от два слоя – епидермис и дерма.

Епидермисът е външния слой, докато дермата е разположена по-дълбоко и е изградена предимно от съединителна тъкан. От дермата зависи еластичността, плътността и разтегливостта на кожата, тъй като в нея са разположени колагеновите влакна. Благодарение на еластичността си, когато е необходимо, кожата се разтегля и след това отново възвръща нормалното си състояние.

6 фактора от околната среда, които тайно увреждат кожата ни

Понякога, обаче, кожата се разтегля прекалено много и колагеновите влакна се разкъсват в отделни участъци, като кожата изтънява и избледнява. В последствие се образуват розови продълговати белези – тези белези се наричат стрии. С течение на времето стриите избледняват и понякога придобиват цвета на кожата.

Стриите могат да се появят навсякъде по тялото, но най-често засягат коремната област, ханша бедрата и гърдите. В много случаи стрии се образуват при бързо сваляне или покачване на килограмите - например по време на бременност, през пуберитета, при непълноценно хранене, а понякога е възможно и причините да са генетични.

Добре е да се вземат превантивни мерки още преди появата на стриите, но ако вече имате стрии, съществуват продукти, които спомагат за избледняването и заличаването на стриите. Най-често тези продукти съдържат масла, които подобряват еластичността на кожата.

Bio-Oil е натурално масло с бързо абсорбиране, което подпомага подобряването вида на кожата при белези, стрии и пигментации. Уникалната му формула, с патентована съставка PurCellin Oil™, е доказала ефективността си при дехидратирана кожа и признаци на стареене. Маслото има забележителната способност да оказва благотворно въздействие върху кожата, като подобрява вида и при белези, пигментации и петна, в резултат на хормонален дисбаланс, след употреба на избелващи продукти или прекомерно излагане на слънце.

Bio-Oil намалява риска от поява на стрии по време на бременност, при бърз растеж в юношеска възраст или рязка промяна в теглото, а при вече съществуващи стрии – подобрява състоянието на кожата. Освен това спомага за заглаждане на кожата и намаляване на бръчките на лицето, деколтето и тялото. Ако кожата е дехидратирана, маслото спомага за възстановяването на естествено съдържащите се в кожата масла, които са изчерпани от резки климатични промени, често къпане или изсушаване на кожата от климатици и отопление.

Био Ойл - специалистът в грижата за кожата

През месец август можете да закупите Bio Oil масло 60 мл от Аптеки Афиа на преференциална цена.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД