До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Ангини дебнат и в топлите дни на лятото!

Ангини дебнат и в топлите дни на лятото!
Напук на хубавото време, гърлото е много уязвимо и през летния сезон. А диагнозата „ангина” – често поставяна в лекарския кабинет, особено при децата. Обикновено започва като простудно вирусно заболяване, което понякога може да премине в бактериална инфекция или в коварната гнойна ангина.

Сред другите „гърлени специалитети” по това време на годината са още херпангините и възпалението на гърлото и сливиците след консумиране на ледени храни и напитки. Общото между всички тях е ужасната болка в гърлото!

Възпаленото гърло НЕ означава лечение с антибиотици

Тонзилотрен не само елиминира болката, но и лекува инфекцията в гърлото. Успокоява възпалението, което води до бързо облекчаване на оплакванията. Възстановява засегнатата тъкан на сливиците, което е изключително важно при херпангините.

Тонзилотрен е ефективен както при остри вирусни ангини за бързо овладяване на симптомите и предпазване от усложнения, така и при бактериални ангини, когато има назначен прием на антибиотик. Той подобрява кръвообращението и увеличава насищането на засегнатите тъкани с антибиотика. Добре е да се прилага едновременно с антибиотика и 1 - 2 седмици след него, защото повишава локално имунитета и предпазва от рецидиви.

Начин на прием:

При ОСТРО СЪСТОЯНИЕ възрастни приемат по 1 таблетка на всеки час, а деца под 12 г. – по 1 т. на всеки 2 часа.

След подобрение на симптомите -  3 х 1 таблетка дневно в продължение на още 1 седмица, което е важно, за да се избегне повторна поява на инфекцията.

При ГНОЙНА АНГИНА, в комбинация с назначения антибиотик – ДЕЦА и ВЪЗРАСТНИ приемат по 3 х 1 таблетка дневно за 7 - 21 дни.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД