До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Помощ след слънчево изгаряне с Псило-Балсам гел

Помощ след слънчево изгаряне с Псило-Балсам гел
Да изгори човек на слънце никак не е приятно, а освен това е и доста болезнено. Ако сме пропуснали предварително да се намажем със слънцезащитен крем и решим да прекараме деня на морския бряг, в много случаи няколко часа по-късно кожата ни става червена и болезнена.

За ползите и вредите от слънцето

Слънчевите изгаряния се получават, когато кожата е изложена на въздействието на преки слънчеви лъчи продължително време, без да сме взели каквито и да било предпазни мерки. Непредпазената кожа изгаря вследствие въздействието на ултравиолетовите лъчи от слънцето, става червена, топла и болезнена при допир, като е възможно да се появят обща умора и слаба замаяност.

При настъпило слънчево изгаряне на кожата, ако тя е силно зачервена, болезнена и по нея се появят мехури, се счита, че изгарянето е в тежка форма и в тези случаи е добре да се потърси специализирана медицинска помощ. В случай че изгарянето е повърхностно, кожата е зачервена, опъната, пак е болезнена, но няма образувани мехури. В този случай е необходимо да охладите кожата, да приемате повече вода и да прекратите излагането на слънце. Бихте могли да облекчите неприятното състояние като след баня я подсушите леко, без да я търкате, след това нанесете крем или мехлем за лечение на изгаряне, като равномерно разпределите върху всички пострадали участъци.

Псило-Балсам гел е противоалергичен лекарствен продукт, който действа изключително благоприятно при подобни слънчеви изгаряния. Активното вещество е дифенхидраминов хидрохлорид - антихистамин, който спомага за облекчаване на болката, сърбежа, зачервяването и подуването, възникнали в резултат на кожни изгаряния. Псило-Балсам гел действа бързо и има траен противоалергичен ефект. Подходящ е за възрастни и деца над 2-годишна възраст.

Не забравяйте, че може да се изгори както на плажа, така и на планина, и в градска среда, затова е добре освен слънцезащитен крем, да имате на разположение Псило-Балсам гел. Освен при слънчеви изгаряния, той може да Ви бъде от полза и при ухапвания от насекоми, копривна треска (уртикария), сърбеж от различен произход, термични изгаряния от първа степен, сърбяща екзема и варицела (лещенка).

При кожни проблеми - рецепти от домашната аптечка

Псило-Балсам гел 1% 20 г можете да закупите на изгодна цена от Аптеки Афиа, независимо дали пазарувате онлайн или на място в избрана от Вас Аптека Афиа. Очакваме Ви!
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД