До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Четири зеленчука, които са подходящи за диабетици

Четири зеленчука, които са подходящи за диабетици
Натоварени с куп ценни вещества и фибри, зеленчуците би трябвало да са съществена част от ежедневната диета на всеки човек. За диабетиците обаче зеленчуците са изключително важен източник на хранителни вещества, тъй като имат нисък гликемичен индекс, тоест не водят до рязко завишаване в нивата на кръвната захар и могат да се консумират без да създават риск за здравето.

Диабет - как да го разпознаем?

Ето четири отлични и нискогликемични зеленчукови избора:

Броколи

Чудесен зеленчук с ниско съдържание на въглехидрати и множество ценни вещества за добро здраве. Ниското съдържание на калории път е добре дошло за всяка диета. Броколите са лесни за приготвяне и могат да се добавят към голям брой ястия.

Домати

Лесни за приготвяне, финансово изгодни и нискогликемични, доматите са перфектни за диабетиците. Може да им се насладите в суров или сготвен вариант, а от антиоксидантите в тях ще се възползва и сърдечното ви здраве.

Как да се храним при диабет?

Спанак

Спанакът е един от най-полезните зеленчуци на планетата, затова съветваме абсолютно всички да си похапват периодично от време на време.

Цвекло

Цвеклото съдържа ценни вещества като витамин С и други минерали, които спомагат за засилване на имунната система. Отново, полезно за всички, но особено за диабетици.

Редовната консумация на 3 вида ядки подобрява кръвната захар
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД