До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Проявите на милост помагат за справяне със стреса

Проявите на милост помагат за справяне със стреса
За да определят най-добрите методи за контрол на безпокойството, учени провеждат проучване върху пътешественици, тъй като повечето хора (82% от запитаните) намират пътуването за стресиращо. Така те открили интересен начин за потискане на стреса: проява на милост. Над половината от хората казали, че оказването на помощ на друг пътник увеличило чувството им на щастие.

Списък с неща, които да не правим, в състояние на стрес

„Когато сме добри (мили) с другите или те с нас, в тялото ни се освобождава серотонин, който допринася за чувството на щастие и благополучие. Тези актове помагат за отделяне и на окситоцин, който разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвотока“ – твърдят учените.

Тези вещества имат такива забележителни ефекти върху тялото по време на стрес отчасти заради влиянието, което стресът оказва върху тялото. Той може дори да понижи силата на имунната система на човек.

Милите жестове могат да се проявяват под най-малка форма. 66% от хората съобщили, че се чувстват по-малко стресирани, когато някой им се усмихне.

Облекчете стреса с това лесно дихателно упражнение

Предвид това колко малко усилия изисква една усмивка, човек се замисля защо не го е правил досега. Доктор Дъстин, един от авторите на проучването, казва: „Понякога пациентите идват много болни или след много лош ден и често аз съм единственият им човешки контакт за деня. Така че дори и те да не са мили с мен, аз се опитвам да третирам всеки с позитивизъм.“

И да не ви се налага да пътувате скоро, не забравяйте да бъдете мили с приятелите си по телефона, дори в условия на социално дистанциране.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД