До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Профилактика и здраве за Вашето сърце в летните месеци

Профилактика и здраве за Вашето сърце в летните месеци
Добре известно е, че топлото време оказва влияние на сърдечно-съдовите заболявания и през лятото често срещани оплаквания са промяна в кръвното налягане и колебания на сърдечната дейност при опитите на организма ни да се адаптира към летните жеги. Макар че тези заболявания нямат ясно изразена сезонност, по тази причина през лятото се препоръчва хората, страдащи от болно сърце или имат високо кръвно налягане, да не излизат в най-топлите часове на денонощието.

Яжте лилави картофи против високо кръвно и за здраво сърце

Все по-често се говори не само за лечение на сърдечно-съдовите заболявания, а и за тяхната навременна профилактика и ако човек е достатъчно интелигентен и отговорен за собственото си здраве, би променил обичайния си начин на живот, въвеждайки повече активно движение, здравословно хранене, балансирани часове на работа и почивка, подобряване качеството на съня и др. Всички тези елементарни неща от нашето ежедневие оказват съществено влияние, както на сърдечната дейност, така и на функционирането на кръвоносната система.

Ако започнете да се храните балансирано и здравословно, и направите макар и най-малки промени във Вашите ежедневни навици, това веднага ще има благотворен ефект върху Вашата сърдечно-съдова система. Препоръчително е храните, които са част от менюто Ви, да съдържат калий, магнезий, Витамин В, Витамин С, Витамин Е, омега-3, аминокиселини и др. В много случаи, обаче, количествата витамини и минерали, които си набавяме с храната, са крайно недостатъчни и е препоръчително в периоди на профилактика да се приема допълнително подходяща хранителна добавка, например НеоМагни Кардио.

НеоМагни Кардио благоприятства функцията на сърдечно-съдовата система и спомага за поддържане на нормално кръвообръщение и нормално кръвно налягане. Той съдържа натурален магнезий, екстракт от глог, Калий и Витамин В6, които помагат на сърцето да е здраво и да работи добре. Част от магнезия, който приемаме с хранителните добавки, се съхранява от организма, но голямо количество се изхвърля, без да се усвои. Натуралният магнезий в НеоМагни Кардио има отлична биоретенция – това означава, че оптимално количество магнезий се задържа и усвоява от организма.

Хранителната добавка е изключително подходяща за профилактика и съпътстваща грижа на сърдечно-съдовата система. Магнезият в състава му подпомага поддържането на електролитния баланс и доброто функциониране на мускулите. Витамин B6 подпомага нормалното функциониране на имунната система и поддържа нормалния метаболизъм на хомоцистеина. Калият подпомага нормалното функциониране на нервната система и мускулите, както и поддържа нормално кръвното налягане. А екстрактът от глог подпомага снабдяването на организма с кислород и поддържа кръвообращението.

Високо кръвно налягане и влиянието му върху очите

НеоМагни Кардио 50 таблетки Ви очакват в Аптеки Афиа на промоционална цена през юли, давайки Ви възможност да се погрижите за здравето на сърцето си и кръвоносната система. Отстъпката е валидна до края на месеца или до изчерпване на количествата, без значение дали пазарувате онлайн от www.afya.bg или сте решили да посетите избрана Аптека Афиа.

Позволете на Вашето сърце да се наслади на едно прекрасно лято!
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД