Начало>Блог>Храни, които често създават храносмилателни проблеми
Храни, които често създават храносмилателни проблеми
Експерт по хранене обяснява кои са петте вида храни и напитки, които да премахнете от диетата си за облекчение на стомашно-чревния тракт.
Силни и люти подправки
„Сгряващите“ храни могат да засилят много стомашно-чревни оплаквания, като например киселините. Вкарайте джинджифил в храненето, ако търсите облекчение за стомаха си. Макар и да не е научно доказано, той е лекарство в народната медицина, използвано за стимулиране изпразването на стомаха. Други по-меки подправки са канелата и кимионът.
Млякото и сиренето не са единствените източници на витамин Д. Вместо тях можете спокойно да ядете сьомга и листни зеленчуци. Все пак ви се яде мляко? Заложете на традиционното кисело мляко тогава.
Кисели храни
Портокалите, грейпфрутът, доматите и лимоните могат да дразнят стомашната лигавица и да предизвикат дискомфорт. По-мек избор са ябълките и бананите, както и богатите на фибри зеленчуци като лук, артишок и аспержи.
Чаша вино може и да ви помогне да релаксирате, но тя също така релаксира и сфинктера на хранопровода ви, което води до поява на киселини. Изберете голяма чаша вода, ако искате нещата в стомашно-чревния ви тракт да вървят гладко.
Развалени или немити храни
Бактерии от стари или сурови храни могат да предизвикат хранително отравяне, крампи и други проблеми, ако по някаква причина попаднат в тялото ви.
За да заявите своята Afya карта трябва да имате профил в Afya онлайн.
Ако все още нямате профил, то може да се регистрирате и да получите своята карта. В рамките на 24 часа след първоначалната регистрация, Вашата карта ще бъде активирана и ще имате възможност да я използвате в нашите физически обекти.
Ако вече имате профил в Афиа онлайн, Вашата карта се намира в секция Афиа и може след сканиране във физическите ни обекти да използвате различните намаления.