До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Кои мъже е доста вероятно да оплешивеят

Кои мъже е доста вероятно да оплешивеят
В живота на почти всеки мъж се случва един ден да погледне в огледалото и да установи, че губи коса. Повече от половината от мъжете имат видим косопад до 50-годишна възраст, известен като андрогенна алопеция.

Сега проучванията предполагат, че има един тип мъже, които е по-вероятно да оплешивеят:

Ниските, бели мъже.

Обещаваща нова технология лекува косопада с електрически импулси

Изглежда, че ниските мъже имат повишен риск от преждевременен косопад. Скорошно проучване идентифицира 63 вариации в човешкия геном, които предсказват повишен риск от косопад при мъже. Някои от тях са свързвани с други външни черти или болести, ранен пубертет, сърдечни болести, рак на простатата. Гени, свързвани с „редуциран телесен размер“, или с по-нисък ръст, се асоциират и с плешивост.

Трябва да се отбележи, че проучването, проведено в Института по човешка генетика към университета в Бон, набляга на това, че връзката между плешивостта и ниския ръст не е съвсем ясна. Те предполагат, че това може да се дължи на ранен пубертет и по-ранно сливане на растежните пластини в костите.

Освен това са открили връзка между светлия цвят на кожата и повишената костна плътност. Това би могло да обясни защо мъжете с косопад абсорбират по-добре витамин Д от слънчевата светлина и защо белите мъже са по-склонни да изгубят косата си преждевременно.

Естествени средства за борба с косопада

Тези резултати обаче въобще не са категорични, затова не могат да бъдат приети за 100% верни, така че това не трябва да действа обезкуражаващо на ниските, бели мъже.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД