До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

За да пътува добре Вашето дете, изберете Превомит

За да пътува добре Вашето дете, изберете Превомит
По време на лятната отпуска е възможно да предприемете пътуване – било то до морето, или на планина, или до някоя интересна дестинация, където да прекарате ваканцията си. Пътуването, обаче, може да се окаже истинско изпитание, ако някой от пътуващите страда от кинетоза.

Кинетоза е медицинското наименование на прилошаването по време на пътуване. Причина за възникването на кинетоза са различните сигнали за наличие на движение, които постъпват в мозъка от очите и рецепторите за движение във вътрешното ухо, от една страна, и от друга страна, от рецепторите на мускулите, ставите и сухожилията, които подават сигнал към мозъка, че тялото е в покой. Така се получава леко объркване във възприятията и получената информация, т.е. виждаме и усещаме движението, но между двете няма синхрон.

Запек по време на пътуване? Как да го предотвратим?

Макар че във всеки вид транспорт (самолет, кораб, автомобил) на човек може да му прилошее, най-често срещана е кинетозата при пътуване с лек автомобил или автобус, особено ако пътят има много завои. Доста в по-остра форма е кинетозата при вертикални движения - нагоре-надолу - при пътуване с яхта или кораб, а в други случаи се проявява и при пътуване със самолет.

Най-малките бебета обикновено добре понасят пътуванията, поради това, че обикновено спят по време на път. Но при децата между 2 и 12 години кинетозата е най-силно изявена, като на момиченцата по-често им прилошава по време на пътуване, отколкото на момченцата.

Кинетозата се проявява в скрита и в по-изразена форма. В скритата форма е възможно пътуващият да има усещане за тежест в главата, сухота в устата, да почувства слабост и да има понижена активност. В по-изразената форма симптомите са същите като може към тях да се добави и световъртеж, гадене, повръщане, повишено слюноотделяне, побледняване или зачервяване на кожата на лицето, студена пот, разтреперване и ускоряване на пулса.

Някои от препоръките може би вече са Ви познати - да се избягва обилна храна преди пътуване, да се гледа напред през прозореца, да не се чете или да не се гледа мобилен телефон по време на пътуване, да се диша свеж въздух през отворен прозорец (ако е възможно). Освен всичко това, вече съществуват и много медикаменти, които могат да помогнат в тази ситуация.

За да е възможно Вие и детето Ви да се насладите на спокойно и приятно пътуване, Превомит е ефикасно средство против гадене и повръщане, което намалява дискомфорта и неразположението при пътуване. Активната му съставка е Екстракт от джинджифил, който допринася за по-добрата адаптацията на организма при пътуване с  кораб, самолет и автомобил (рязко спиране и тръгване, на завои). Предлага се в два варианта Превомит Джуниър таблетки за юноши и Превомит за деца.

Превомит Джуниър таблетки за юноши представлява комбинирана формула, съчетаваща екстракт от джинджифил и витамини (витамин С, В1 и В6), която помага за по-лесно приспособяване на организма при пътуване, за нормалното протичане на метаболизма, за производството на енергия и за нормалното функциониране на нервната система.

Превомит за деца е разработен специално в формата на близалка - любима на всички деца – за по-лесно приемане и съдържа екстракт от коренище на джинджифил, който е едно от най-добрите природни помощни средства при неразположение по време на пътуване. Близалките са подходящи за деца над 3 години.

Прилошаване при пътуване

През юли имате възможността да закупите Превомит от Аптеки Афиа на специална промоционална цена с отстъпка от 10%. Промоцията е валидна както за пазаруващите онлайн от сайта на Афиа, така и за тези от Вас, които предпочитат да посетят избрана Аптека Афиаизберете от тук коя аптека е най-близо до Вас.

Вземете Превомит и осигурете приятно пътуване за Вас и Вашето дете!
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД