До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Освободи страха, за да промениш своята реалност

Освободи страха, за да промениш своята реалност
Вярвате или не, всички се раждаме безстрашни. В мига, в който сме отворили очи за първи път, не сме имали нито една грижа на този свят.

От къде идват страховете?

Страхът е навсякъде около нас. Ако сте намирали някои новини за плашещи преди, то добавянето на глобална пандемия към коктейла от ужасии със сигурност има потенциала да отключи паник атака.

Учени лекуват паник атаките с „безопасни сигнали“

Човек не може да включите телевизора или да прочете статия без да получи дозина причини да се потопи в стрес, безпокойство, дори депресия.

Но да се върнем към момента, в който сте се появили на този свят и не сте имали никакви грижи. Всяко ново начинание е било вълнуващо. Всяко предизвикателство – приключение. А мнението на околните въобще не ви е засягало.

Едва когато сте пораснали, сте се запознали с критицизма, разочарованието и отхвърлянето и сте се научили да се страхувате от тях и да ги избягвате на всяка цена.

Вярванията, които изграждаме в началните етапи от живота, стоят в основата на всеки един страх, който ни пречи днес. 

От малка възраст ни учат да бъдем подготвени за възможно най-лошия развой на нещата. Когато плувате, непрестанно ви се напомня, че може да се удавите. Когато вървите по улицата, редовно ви предупреждават, че може да ви блъсне кола. Постоянно ви се казва да внимавате за всичко, което би могло да се обърка.

Не е лошо човек да е внимателен, но когато фокусираме вниманието си върху най-лошото, което би могло да се случи, тялото слуша. Когато излезем от зоната на комфорта си, ръцете ни треперят, гласът ни трепери и т.н, и то не защото нещо не е наред в действителност, а защото ВЯРВАМЕ, че нещо не е наред. Когато си казвате, че светът свършва и всичко е провал, тялото ви няма как да знае, че това не е вярно.

Какво ще стане, ако вместо психически да се подготвяме за най-лошото, започнем да се подготвяме за най-доброто?

Когато смените мисленето си и казвате „всичко ще е наред“ или „всичко ще се развие перфектно“, това става вашата реалност.

Всичко зависи от психическата нагласа.

Страхът определя границите на вашата комфортна зона – какво сте готови да направите и колко далеч сте готови да стигнете. И доста често това, което ви плаши най-много, е просто урок, който ви помага да израснете и да се превърнете в по-добра своя версия.

Какво ни кара да се страхуваме от тъмното и каква е причината?

Страхът ви предизвиква да направите повече, да бъдете повече и да преодолеете всичко, което сте смятали, че никога не бихте преодолели. Той е просто усещане, че се намирате на ръба на възможностите си, а какво ще направите с него зависи изцяло от вас.

Източник: Mindvalley
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД