До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Вълшебните ефекти на физическото докосване

Вълшебните ефекти на физическото докосване
Зрението, слухът и обонянието определено са сетивата, които ни насочват в живота, но докосването е нещо по-специално, което не може напълно да бъде описано с думи.

Копнежът за физическо докосване може да бъде разбран само от някого, който е бил лишен от него.

Докосването на любим човек е лечебно - намалява стреса и болката

Защото докосването е съществена съставка на истинската интимност. То е част от физическа близост, която не би могла да бъде осъществена без него. Докосването ни дава чувство за сигурност, за принадлежност, за връзка.

Докосването доказано притежава редица позитивни ефекти върху човешката психика. Ето защо трябва да го практикувате всеки ден:

1. Физическото докосване е жизнено важно за комуникацията.

Ние сме човешки същества, отгледани от общество, основано на взаимно разбиране и комуникация. Тя е част от нашата същност.

Докосването обикновено е важна част от комуникацията между двама души. То често се използва като част от езика на тялото, когато показваме състрадание например, или когато бихме искали да подсилим думите ни.

2. Докосването ви свързва с другите.

Всички сме усещали „пеперудките в стомаха“ -   притеснението в корема и усещането за ток по тялото. В повечето случаи тези усещания се провокират от физическо докосване.

Учените казват, че краткотрайно докосване може да предизвика силни емоционални изживявания, вариращи от любов и страст, щастие, объркване и безпокойство, до страх.

3. Докосването е мощен инструмент за даване и получаване на позитивна енергия.

Каквото и да носите в сърцето си, то лесно може да бъде „предадено“ на друг човек посредством докосването. Така можете да подобрите нечий ден чрез една обикновена прегръдка, но можете и да скапете нечия сутрин чрез стискане на ръката.

4. Докосването е мощен инструмент да получите това, от което имате нужда.

Забелязали ли сте, че ако докосвате някого, докато говорите с него, шансовете ви този човек да одобри предложението ви или да се съгласи с вас значително нарастват?

Може и да не ви се вярва, но физическото докосване е много мощен инструмент, с помощта на който можете да накарате някого да направи това, от което се нуждаете. В основата на това стои усещането за близост, което докосването създава. Внезапно получавате цялото внимание на другия човек и всичко, казано от вас, се приема изключително сериозно.

Всичко е енергия. Как да градите собствената си реалност.

5. Докосването лекува рани.

Нека не забравяме терапевтичния ефект, който докосването притежава. Не случайно то е част от множество лечебни методи от векове – масажи, акупунктура и т.н.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД