До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Градинарството се отразява чудесно на здравето

Градинарството се отразява чудесно на здравето
Ново проучване показва, че хората, които редно прекарват време в собствена градина, са по-здрави и като цяло се чувстват по-добре.

Всеизвестно е, че престоят сред природа е добър за благосъстоянието ни, затова следобедните разходки в парка са силно препоръчителни за всички, които искат да бъдат в топ форма.

Домати - десет интересни факта, които не сте чували никога досега

Сега учени от Англия са установили, че ефектът върху здравето е още по-забележителен, ако прекарваме време в собствена градина. Това откритие показва колко важно е за всеки човек да има собствено, зелено местенце.

Връзката между благосъстоянието и достъпът до зелени места е документирана отдавна, но учените в конкретното проучване наблягат на това колко важно е човек в действителност да може да използва конкретното място. Когато мястото е лично наше, можем да бъдем единственият човек в него и да го използваме по начина, който ни харесва. Собствената градина ни позволява да проявяваме градинарските си идеи без ограничения, като по този начин те оказват благоприятните си ефекти върху здравето ни.

От друга страна - колко хора могат да си позволят лична градина? Вероятно не толкова много и не всички, на които би им се искало. Ако сте от тези късметлии, които притежават собствено зелено място, не се колебайте да го оползотворявате максимално с красиви идеи. Освен вдъхновени, ще бъдете и по-здрави!

Яжте люти чушки за добро здраве и дълъг живот
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД