До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Мислите ли, че съществува любов от пръв поглед

Мислите ли, че съществува любов от пръв поглед
Да се влюбиш от пръв поглед... Мнозина са изпитвали това вълнение, а за други звучи абсурдно и непонятно... Доказано е, че при среща с непознат/а са ни нужни само 3 минути, за да определим дали харесваме човека отсреща или не. Въпросът е достатъчни ли са тези минути да се влюбим или за появата на любов е нужно по-дълго време?

Любов vs привличане: Как да разберете дали ви взимат на сериозно?

Биолози от Вашингтонския университет направили проучване как и кога възниква любовта и по-точно възможна ли е любовта от пръв поглед. Изводът на учените е, че мозъкът на човека практически не е в състояние да определи степента на предпочитание при първа среща.

Mозъкът се нуждае от определено време, за да оцени предразположеността към един или друг представител на противоположния пол. За да стане това възможно, са необходими минимум четири срещи с потенциалния партньор.

Учените категорично отхвърлили възможността за влюбване в нета, тъй като информацията в мрежата не е достатъчна на човешкия мозък да трансформира общуването в любов. Максималното, което усеща човек е състояние на еуфория, а любовта се оказва само игра на въображението.

Психолозите смятат, че любовта от пръв поглед е по-скоро физическо привличане или страст. При първа среща с непознат/а за около 1/5 от секундата в нашия мозък се активират хормони, които се отделят, когато изпитваме привличане. До третата минута вече сме взели решение харесваме ли човека срещу нас или не. След 3-тата минута започват да ни влияят различни фактори като външния вид, гласа, ароматът, социалния статус, а ако имаме повече време за опознаване, близостта във възгледите ни за живота също оказват влияние.

Истинската любов в няколко забавни факта

Разбира се, ако интересът между двама души се окаже взаимен, това определено е начало на любов. Вие преценете дали е от пръв поглед...
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД