До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Психотерапията е значително по-ефективна сутрин

Психотерапията е значително по-ефективна сутрин
Ежедневният стрес, проблеми в работата или семейството, подтиснат гняв, несподелени емоции, осъзнатите и неосъзнатите страхове – ако се натрупат във времето, всички те в даден момент могат да объркат живота на човек, тъй като се отразяват на психическото състояние. В такива случаи е добре да се потърси помощта на психотерапевт.

Облекчете стреса с това лесно дихателно упражнение

Психотерапията, най-общо казано, помага на човек да си върне психическото здраве и да продължи да се наслаждава на спокоен и щастлив живот. А ако нещата вече се стигнали твърде далеч е възможно натрупаният стрес и преглътнатите емоции да се трансформират в тревожност, депресия и панически атаки.

Добре е да знаете, че човек, който има панически атаки, страх от тесни пространства или тълпи от хора, е по-добре да посещава психотерапевт сутрин отколкото вечер. Това се дължи на определен хормон - кортизол.

Срещу преодоляване на страха терапевтите използват т.нар. ”Поправително обучение”. Те придружават своите пациенти до мястото, от което те изпитват страх отново и отново, докато паниката и страхът стават все по-малки и впоследствие изчезнат. Това помага, защото в повечето случаи пациентите надценяват риска, те трябва да разберат, че опасност наистина съществува, но в много от случаите, тя наистина е преувеличена.

Учени от Южния университет в Далас са провели изследвания в продължение на 3 седмици и са установили, че при пациенти, които са имали страх, при провеждане на терапията сутрин за около три седмици по 40 минути, тяхното състояние значително се е подобрило. Тяхното желание да избягват страшните за тях места, значително е намаляло след проведената сутрин терапия. Това е така, защото нивата на хормона на стреса кортизол са най-високи сутрин между 6 и 8 часа, а през деня постепенно намаляват и са най-ниски към полунощ.

Споделянето като стратегия за справяне със стреса

Затова ако и вие имате нужда от специалист, то направете така, че това да бъде сутрин, преди  Вашия уникален ден да е започнал.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД