До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Как да създадем идеалната среда за медитация

Как да създадем идеалната среда за медитация
Медитацията е процес на фокусиране на мислите и пренасочване на чувствата. В последно време тя се превръща в набиращ популярност метод за справяне със стреса. Проучване на университета Джон Хопкинс показва, че редовната медитация значително понижава стрес-предизвиканото възпаление в тялото, подобрява физическото, емоционалното и психологическото здраве.

Облекчете стреса с това лесно дихателно упражнение

Ако сте готови да въведете медитацията и във вашия живот, трябва да знаете как да създадете идеалната среда за нея. Ето четири начина за изграждане на спокойна и предразполагаща обстановка за медитация.

Място

Един от най-добрите начини да успокоите ума е като му дадете подходяща светлина и обкръжение. Например стая, до която нямат достъп деца и домашни любимци, е идеален избор за стая за медитация. Веднъж щом намерите идеалното място, помислете за затъмняващи пердета за прозорците и другите източници на светлина. Ако пълната тъмнина не ви допада, поръчайте свещи, с които да контролирате нивото на затъмненост. Затъмнената среда ще ви помогне да концентрирате мислите си.

Етерични масла

Миризмите от дълго време се използват за подобрение на медитативните практики. Ако искате да се насладите напълно на медитацията, обмислете употребата на етерични масла. Те не само успокояват, но и подобряват концентрацията. Етеричните масла могат да бъдат разпръснати из стаята с помощна на дифузор или да ги поставите върху китката или челото си.

Мебели

Всичко, от което се нуждаете за една успешна медитация, е удобен стол или възглавница, върху които да седите за продължителен период от време. Ако наистина искате да сте професионалисти в медитацията, на пазара се предлагат безброй мебели и декорации, създадени специално за целта.

Дайте тласък на мозъка си като редовно правите следните пет неща

Шум

Шумът може да се превърне в препъникамък за вашата медитативна практика. Често ни е трудно да се фокусираме, когато постоянно чуваме странични звуци като звънеца на вратата, децата, музиката на съседа, разговори. За да избегнете негативното влияние на всички тези шумове, просто избирайте време за медитация, в което те са снижени до минимум. Ако това е невъзможно, може да пробвате да звукоизолирате стаята си за медитация с помощта на хавлия, която да поставите в пролуката между вратата и пода или да опънете перде на вратата.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД