До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Усмихнатите мъже са по-желани за сериозна връзка

Усмихнатите мъже са по-желани за сериозна връзка
Макар че лошото момче умее да подкосява колене, доброто също има какво да предложи.

Според проучване, публикувано в Evolutionary Psychology, усмихнатите мъже са по-предпочитани за дългосрочни връзки, защото изглеждат по – сигурни.

Тренировката има по-добър ефект върху настроението на мъжете?

Според еволюционните психолози хората имат две различни стратегии за избор на партньор. Когато се касае за краткосрочни връзки, хората се фокусират върху партньор с най-добри гени – такъв, който би могъл да създаде потомство. За дългосрочни връзки хората гледат не само добрите гени, но и наличието на „бащински/майчински качества“ – умения на партньора да отгледа поколение. Ето защо, от биологична гледна точка, качествата, определяни като атрактивни, са различни в зависимост от това дали търсим краткосрочна или дългосрочна връзка.

Проучване от 2011 година показва, че мъжете намират жените за по-привлекателни, когато се усмихват и за по-малко привлекателни, ако изглеждат горди и твърде уверени. Важи ли същото и за жените? Дали усмихнатите мъже са по-атрактивни?

Специалист споделя петте „секс упражнения“ за мъже

218 жени трябвало да оценят степента на привлекателност на поредица от мъжки лица, някои усмихнати, други с неутрално изражение. След това трябвало да определят с кои от тях биха имали краткосрочна и с кои дългосрочна връзка и евентуален брак.

Усмихнатите мъже били предпочитани за дългосрочни партньори.

Във втората част на проучването 71 други жени оценили усмихнатите и неутралните лица по отношение на това за какъв вид връзка са най-подходящи. Жените определили усмихнатите мъже като по-малко мъжествени и по-незрели, отколкото мъжете с неутрални лица. Това може би се дължи на еволюционния ни инстинкт да намерим партньор, който притежава черти, увеличаващи шансовете за оцеляване.

Какви типове мъже искат подсъзнателно жените

Тези резултати потвърждават, че социалните умения са важни при избора на дългосрочен партньор, но не и за краткосрочен такъв. С други думи: щастието и сигурността са важни в дългосрочен план, но ако си търсим някой просто ей така, едва ли ще обърнем внимание на някои негови недостатъци.

Изводът?

Мъже, ако търсите любовта, усмихнете се широко – ще изглеждате по-привлекателни и сигурни. Ако обаче сте в настроение за нещо по-несериозно, бъдете по-сдържани и неутрални.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД