До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Ако комарите обичат да Ви хапят, Дермодрин ще Ви помогне

Ако комарите обичат да Ви хапят, Дермодрин ще Ви помогне
През лятото ухапванията от насекоми са все по-често срещани. Обикновено човешкият организъм реагира на тези ухапвания с лека възпалителна реакция, придружена с оток и зачервяване. Температурата на ухапаното място се повишава и е възможно да се появи сърбеж. Причината за тази алергична реакция е съдържащите се вещества в слюнката на насекомите. Така нашия организъм в по-честите случаи реагира с краткотрайно кожно раздразнение, но също е възможно ухапванията да бъдат доста опасни и да доведат до по-тежка алергична реакция, която може да варира от подуване на по-голяма част от тялото извън участъка на ухапването до по-тежки форма като затруднено дишане, подуване на лицето, понижаване на кръвното, ускорен пулс. В такива случаи е необходимо незабавно да потърсите спешна медицинска помощ, тъй като понякога е възможно и да се достигне до загуба на съзнание.

Странни алергии, за които може би не сте и подозирали

Обикновено подобни тежки алергични реакции се проявяват при ужилване от оси, пчели и стършели. Докато при ухапвания от други насекоми като комари, кърлежи и бълхи, реакциите протичат по-леко и е важно дали тези насекоми са преносители на някакво инфекциозно заболяване. Друг проблем при възникнал сърбеж в следствие на ухапването, е разчесването и нарушаване целостта на кожата, които рани могат да се инфектират.  В такива случаи е препоръчително да се приложи лекарствено средство от групата на антихистамините за овладяване на алергичната реакция.

Добро средство при ухапвания от насекоми, което ще облекчи симптомите незабавно, е Дермодрин. Дермодрин маз е ефективно и изпитано противоалергично лекарство с изразено противосърбежно действие, с приятен охлаждащ ефект, като с това облекчава болката. Дермодрин антихистаминова маз намалява алергичния оток на кожата и се използва при сърбящи обриви по кожата (алергии), уртикария, екземи, ухапвания от насекоми, ужилвания и слънчево изгаряне (слънчева алергия).

Ухапвания от насекоми

До края на месец юни бихте могли да закупите Дермодрин маз във всяка Аптека Афиа на промоция. Изберете от тук коя от нашите аптеки се намира най-близо до Вас. Също така можете да поръчате продукта онлайн от сайта на Аптеки Афиа.

Избавете се от неприятния сърбеж с помощта на Дермодрин, който има два пъти по-силно действие!
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД