До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Носенето на прашки увеличава риска от инфекции

Носенето на прашки увеличава риска от инфекции
Измислени през 1939 година от кмета на Ню Йорк, Фиорело Ла Гуардия, като средство за частично прикриване на голите танцьорки, прашките са станали неизменна част от гардероба на много жени в наши дни.

Макари и да са чудесни за прикриване на линията на бельото под дрехите, според докторите прашките могат да бъдат вредни за здравето, особено ако сте предразположени към вагинални и уроинфекции.

Иделин Белиема - серия при вагинални инфекции

Ако не можете да се отървете от такава инфекция в продължение на дълго време, може би трябва да преосмислите носенето на прашки.

Причината прашките да са по-добра среда за развитие на бактерии в сравнение с обикновеното бельо е, че повечето прашки не са направени от дишащи материи като памук. При носенето на прашки платът приляга директно върху кожата между влагалището и ануса, където се трие и създава микроранички в деликатната област около вулвата и клитора, които са вход за микроби.

Решете урологичните си проблеми с Био-Култ Про-Циан

От друга страна прашките от дишащи материи са приемливи, защото не позволяват събиране на влага в тази област и съответно не създават среда за растеж на бактерии. Обаче, ако прашката е от изкуствена материя и само по средата има парче памук, това не е добре.  Бельото трябва да е изцяло памучно.

Според някои мнения продължителното носене на прашки би могло да доведе дори до поява на хемороиди.

Четенето в тоалетната води до хемороиди
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД