До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Как се променя поведението на мъжете, ако наоколо има жени

Как се променя поведението на мъжете, ако наоколо има жени
Повечето мъже се изпъват, наместват дрехите си, прочистват гърло пред привлекателна жена. Присъствието, дори самата мисъл за жена, може да накара мъжете да се държат по съвсем различен начин.

Учени от университета в Солт Лейк Сити открили, че когато наоколо има много жени, мъжете са по-склонни да проявяват безразборно сексуално поведение и насилие. Мъжете стават по-малко фокусирани и отдадени на един партньор и показват интерес към преследване на множество връзки, което пък от своя страна увеличава агресията. Изобилието от жени означава, че мъжете се ангажират много по-малко с избора, започват да се държат безразборно и се стига до конфликт помежду им.

Защо ръцете на жените са по-студени от ръцете на мъжете?

Когато обаче мъжете са повече от жените, първите са по-малко склонни към конфликт и невярност. Тогава те променят поведението си към спечелването и задържането на един партньор. Тоест, когато жените са рядкост, мъжете гледат на тях като на „ценна придобивка“. Това пък дава на жените силата да изискват повече от връзката.

Проучването, публикувано в Human Nature, твърди че в областите, където мъжете са повече от жените, честотата на убийства, нападения, изнасилвания и проституция е по-ниска. С други думи – там където има повече мъже, престъпленията са по-редки. Това твърдение е валидно дори при оценка на някои допълнителни фактори като бедност.

Мъжете са по-малко склонни да действат прибързано при „недостиг“ на жени.

„В някои ситуации мъжете се държат доста по-прилично, докато в други са склонни към лошо поведение,“ казва Шахт, един от изследователите в проучването. Откритията противоречат на разпространеното схващане, че повече мъже на едно място значи повече насилие.

По какъв друг начин жените променят мъжкото поведение?

Три големи групи причини за ниско либидо у жените

Мъжете „губят“ част от интелигентността си, когато са наблюдавани от жена.

Проучване от 2009 година накарало мъже да извършат няколко теста за интелигентност пред уеб камера. Изследователите накарали мъжете да вярват, че от другата страна ги наблюдава някой, но мъжете не можели да видят този някой; било им предоставено единствено името му. Участниците, на които им било казано, че ги наблюдава жена, се представили значително по-зле.

Мъжете се чувстват по-малко доволни от връзката си, когато срещнат красива жена.

През 2010 година проучване накарало мъже да комуникират с красиви непознати жени, след което били запитани какво мислят за текущата си романтична връзка. Мъжете масово съобщили за по-ниски нива на задоволеност от връзката си след комуникацията с красиви жени.

Мъжете стават нетърпеливи около красиви жени.

Не е изненадващо, че мъжете проявяват по-малко търпение и воля след като са видели красива жена. При едно проучване участници мъже били запитани дали предпочитат да получат малка сума пари утре или голяма сума пари някога в бъдеще като преди това гледали снимки на привлекателни и непривлекателни жени. Мъжете, които гледали привлекателните жени, избирали малката и бърза сума пари, докато мъжете, които преди това гледали непривлекателни жени, били склонни да изчакат голямата сума пари в бъдеще.

За жените и главоболието – анекдоти и още нещо

Мъжете предприемат повече рискове, когато са около жени

Проучване от 2010 година показва, че когато група млади мъже практикуват скейтбординг, те са склонни да бъдат по-внимателни. Когато обаче ги наблюдават красиви жени, мъжете започват да поемат повече рискове с цел по-впечатляващи движения.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД