До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Емоционалната подкрепа не се понася добре от мъжете

Емоционалната подкрепа не се понася добре от мъжете
Ново изследване установява, че емоционалната подкрепа между съпрузи не се възприема добре от мъжете, особено по-възрастните. 

Негативните емоции могат да предизвикат проблеми със стомаха

Екип от учени констатира, че докато жените възприемат емоционалната подкрепа от съпрузите си като положителен опит по време на брачните трудности, съпругът може да стане разочарован, предоставяйки или получавайки такава подкрепа.

За да стигнат до тези констатации, учените изследвали 772 двойки, женени в продължение на средно 39 години. На всеки участник са задавани въпроси за качеството на семейния живот и по какъв начин се отразява реакцията на тяхната половинка към каквито и да било проблеми. В частност те били питани дали чувстват, че могат да обсъдят всякакви притеснения със своите съпрузи, дали половинката им ги оценява, разбира ли техните чувства, влизат ли в спорове и дали техният съпруг ги кара да се чувстват напрегнати или ги разочарова.

Като цяло мъжете отчели добър семеен живот, ниски нива на напрежение в семейството и получаване на много повече емоционална подкрепа, в сравнение с жените. Сред двойките, при които и двамата съпрузи отчитат напрежение, нежните половинки докладват за повече тъга и притеснение, въпреки че, чувството на тревожност намалява с получаването на емоционална подкрепа от съпруга. Въпреки, че мъжете докладват за по-малко тъга и притеснение, те отчитат неудовлетвореност и безсилие, давайки или получавайки емоционална подкрепа.

Цветята оказват силен ефект върху емоционалното ни състояние

Проф.Carr обяснява, че докато за жените получаването на голяма подкрепа от техните съпрузи е положителен опит, то възрастните мъже могат да почувстват разочарование, получавайки подкрепа от съпругата си, особено ако тя ги кара да се чувстват безпомощни или по-малко компетентни.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД