Бял чай: „блокера на мазнини“.
Неговата суперсила е способността му да пречи на формирането на мазнините. Той се суши по естествен начин, често на слънце и е най-малко преработеният и богат източник на
антиоксиданти сред чайовете.
Белият чай съдържа три пъти повече полифеноли от зеления чай! Проучване, публикувано в списание „Хранене и метаболизъм“ показва, че белият чай може едновременно да стимулира липолизата (процеса на разграждане на мазнини) и да блокира адипогенезата (формирането на мазнини).
Чай от ройбос: „укротителя на глада“.
Чаят от ройбос действа като регулира хормоните, свързани със складирането на мазнините. Прави се от листата на растение, което се среща само в малък регион в Южна Африка, но това, което го превръща в особено добър за талията ви е уникален и мощен флавоноид, наречен аспалатин.
Изследванията показват, че тази съставка може да намали нивата на стрес хормона, които стимулират глада и запасяването с мазнини, свързано с високо кръвно, метаболитен синдром, инсулинова резистентност,
сърдечно-съдови болести и
диабет тип 2.
Чай от моринга: „чай от дървото на живота“.
Проучванията показват, че чаят може да понижи нивата на кръвната захар и
холестерола.
Смята се, че той притежава още антиоксидантни и противовъзпалителни свойства и че е ефективен срещу арсенова токсичност.
Листата от моринга са изключително хранителни и са подходящи за хора, които страдат от дефицит на хранителни вещества.