До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

5 факта и митове за целулита

5 факта и митове за целулита
Упражненията могат да ви отърват от целулита

Грешно. Уви, упражненията сами по себе си не са достатъчни, за да разкарате тези мастни депозити под кожата. Борбата с целулита е комплексна и включва много промени.

Със сигурност обаче ходенето, тичането и другите формите на движения са част от лечението на целулита, тъй като те стимулират оттичането на венозната кръв и лимфата.

Имате целулит? Лицето го издава ...

Целулитът зависи от хормоните

Правилно. Балансирането на хормоните може да редуцира и да спре по-нататъшното развитие на мастните клетки (адипоцити). Намаленият прогестерон често води до целулит. Маслото от пореч и Целомъдреното дърво са билкови лекове, които се препоръчват за стимулиране на прогестерона. Приемът на контрацептивни таблетки също би могъл да помогне. Обърнете се към личния лекар за повече информация.

Намаляването на калориите е начинът да отстраните целулита

Грешно. Слабите жени също имат целулит. Отслабването на тегло чрез драстични и силно ограничаващи диети няма да ви помогне. Всъщност това може да има дори негативен ефект, ако загубите мускулна маса.

Средиземноморската диета е най-ефективна

Правилно. Целулитът по определение е възпалително състояние. Средиземноморската диета, базирана върху богати на антиоксиданти храни, е най-доброто оръжие в борбата с целулитните депозити. Храни, съдържащи бързодействащи захари с висок гликемичен индекс би трябвало да бъдат избягвани, тъй като те стимулират съхранението на мазнини и водят до резки покачвания на инсулиновите нива.

Внимавайте и със солта, защото тя води до задръжането на течности.

Билките могат да се справят с целулита.

Правилно. Съставките на някои растения помагат на тялото да елиминира токсините, изчиствайки тъканите, които са задържали вода и мазнини. Такива растения са артишок, гинко билоба, глухарче, бреза, копър, черна ряпа, леска. Пиенето на достатъчно вода също стимулира отделянето на токсините.

Средиземноморска диета - насладете се на голямо меню
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД