До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Решението да си вземете куче зависи от генетиката

Решението да си вземете куче зависи от генетиката
Когато избират какъв домашен любимец да си вземат, голям процент от хората са по-склонни да изберат куче, отколкото котка. Въпреки многото „за“ и „против“, според проучванията се оказва, че изборът ни на домашен любимец се определя генетично.

Кой е по-умен: Котки срещу Кучета?

Екип от шведски и английски учени установи, че изборът на човек да си вземе куче за домашен любимец е част от неговия генетичен код и се унаследява.

Учените провели проучване сред множество двойки близнаци. Проучванията при близнаци са известен метод за изучаване влиянието на околната среда и генетиката върху нашата биология и поведение. Тъй като еднояйчните близнаци споделят изцяло един и същ геном, а двуяйчните само част от него, проучвания сред едните и другите двойки дават представа доколко генетиката е отговорна за избора ни на куче за домашен любимец.

Изводите са, че при еднояйчните близнаци много по-често се среща и двамата близнаци да си вземат куче, за разлика от двуяйчните, при които по-рядко и двамата избират този космат приятел. Следователно, генетиката играе огромна роля в избора ни дали да си вземем куче или не.

С това се обясняват и всички положителни ефекти върху здравето, които се наблюдават при собствениците на кучета. Кучетата подобряват настроението, намаляват тревожността, облекчават депресията и помагат на своите стопани да се справят с тежки емоционални състояния. Всъщност, тяхното по-добро здраве не се дължи на това, че гледат куче, а на тяхната ДНК, част от която е също така и избора да станат собственици на кучета.

Собствениците на кучета са с по-нисък риск от внезапна смърт

И така – ако сте се сдобили наскоро с нов домашен любимец, животът Ви никога няма да е същия. Помнете, че въпреки усилията, които ще положите при почистването и възпитанието на кученцето, ще бъдете възнаградени с неговата безусловна любов, нови вълнуващи емоции и забавни моменти.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД