До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

В света на йога с Рали: Да подобрим настроението си

В света на йога с Рали: Да подобрим настроението си
Въпреки че не можем да контролираме света около нас, можем успешно да влияем върху нашите действия и реакции. Редовната йога практика помага на ума да се освободи от безпокойството и култивира устойчивост и осъзнато присъствие, което ни помага да взимаме по-добри решения в ежедневието.

Опитайте тези йога пози за добро настроение!

Част от тях са инверсии или т.нар обърнати пози, при които главата стои по-ниско от сърцето. Инверсиите ни дават възможност да видим света и предизвикателствата от различен ъгъл – буквално и преносно.

Планина

Дава усещане за стабилност и вътрешна сила. Повишава осъзнаването на връзката между вашия ум и тяло и подобрява способността ви да бъдете наблюдателни и присъстващи в настоящия момент. При изпълнението ще включим и дълбоко съзнателно дишане (още един сигурен начин да подобрите настроението си).

В света на йога с Рали: Да преминем плавно към студената зима

Застанете изправени на постелка или на пода. Стъпалата са близо едно до друго. Стегнете бедрата, приберете опашната кост леко надолу, така че тазът да е в неутрална позиция. Дръжте мускулите на корема и бедрата ангажирани, като придърпате долната част на корема нагоре и навътре към гръбнака. Издължете гръбнака, насочвайки темето на главата към тавана. Не изпъчвайте ребра. Усмихнете се и изпънете ръце нагоре. Вдишайте дълбоко и се протегнете високо. Останете тук за 5 вдишвания и издишвания.

Навеждане напред с широки крака

От Планина раздалечете стъпалата на около метър разстояние. Уверете се, че стъпалата са успоредни. Поставете длани на торса. Издължете гърба. Бавно и контролирано се наведете напред и надолу, позволете на главата да се отпусне надолу. Сгънете леко колене. Отпуснете ръце и опитайте да ги поставите на земята или хванете прасците. Успокойте ума. Представете си целия стрес и негативни мисли, които се търкулват от гърба ви надолу и слизат към земята. Останете тук за 3 до 5 дъха и после много бавно се изправете до изходна позиция.

В света на йога с Рали: Да заздравим гръбначния стълб

Гледащо надолу куче

Тази класическа поза ни предлага чудесно разтягане и тонизиране на цялото тяло, помага за успокояване на ума и балансира емоциите.

Започвайки от позиция маса (опора на длани и колене), притиснете дланите плътно към земята, обърнете пръстите на краката навътре. Гърбът е издължен и изправен. Стегнете корема и разгънете краката, избутвайки таза нагоре и назад. Ръцете и краката са активни и силни, можете леко да свиете коленете си, така че да няма напрежение в прасците. Отпуснете глава и насочете поглед към бедрата или корема. Нежно избутайте гръдния кош  към бедрата. Продължете да натискате постелката с длани и да издължавате гръбнака. Освободете напрежението от врата и гърба, отпуснете главата, лицето и челюстта. Позволете си да потънете дълбоко в позата за 5 до 8 дъха. За да освободите позата, поставете коленете на пода. Не се изправяйте рязко, а легнете за кратка почивка и няколко дълбоки вдишвания, преди да се върнете към вашия ден.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД