До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Коледа и здравето - съчетание на празнична радост с добро здраве

Коледа и здравето - съчетание на празнична радост с добро здраве

Коледните празници са време за споделяне на радост и обич, но също така са и период, който може да предизвика напрежение или натоварване в здравен аспект.

В този сезон на веселие и наслада е важно да отделим време и грижа за нашето физическо и психическо благополучие.

Ето някои полезни съвети как да направим Коледа по-приятна и здравословна.


Разнообразете празничното меню.

Въпреки изобилието от изкусителни коледни ястия, не забравяйте да включите разнообразие от здравословни храни в режима си. Хапвайте повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и ядки, за да осигурите необходимите витамини и минерали.

Аптеки Афиа препоръчва за по-добро храносмилане Елизим 11000 Ензими с Пребиотик Ellies.

Умерени количества.

Насладете се на апетитните коледни ястия, но с умереност. Контролирането на порциите може да помогне за предотвратяване на ненужните килограми и поддържане на здравословно тегло.

Подаръци за здравето.

Вместо традиционните захарни и шоколадови подаръци, разгледайте идеи за подаръци, които подпомагат здравето. Фитнес членство, книги за здравословен начин на живот или кутия със здравословни десертчета могат да бъдат прекрасни идеи.

Заповядайте в нашия Коледен онлайн магазин да разгледате здравословните ни идеи и промоции на подаръци за цялото семейство и приятели!

Физическа активност.

В този период повече се заседяваме около масата или пред телевизора. Приемете предизвикателството да поддържате физическата си активност дори по време на празниците. Споделете разходка след обяд с близки и приятели или се включете в коледни спортни игри. Това не само ще ви помогне да се чувствате по-свежо, но и ще ви позволи да се насладите на празниците в по-добро физическо и емоционално здраве.

Ограничете алкохола.

Коледните празници често са свързани с употребата на алкохол. Важно е да избягвате прекомерното пиене, което може да доведе до различни проблеми със здравето.

Можете да вземете нашия Ellies промо пакет Черен дроб и ензими, за да подпомогнете детоксикацията на организма.

Управление на стреса.

Празниците често са свързани със стрес и напрежение. Включете техники за управление на стреса, като медитация, йога или дълбоко дишане, за да поддържате психическата си стабилност. Споделянето на моменти с любими хора и избягването на претоварване със задачи могат също да помогнат в контролирането на стреса.

Почивка и сън.

Не забравяйте, че качествения сън и отдих са от изключителна важност. Постарайте се да поддържате регулярен режим на сън, дори по време на празниците. Добрият сън е от съществено значение за поддържането на енергия и имунната система.

Социална близост.

Коледа е време за свързване с близките и любими хора. Този социален аспект на празниците е също толкова важен за здравето, колкото и физическите грижи. Споделяйте моменти на радост и обич със своите близки и създайте позитивна емоционална атмосфера.
 
Превантивната и непрестанна грижа за здравето по време на Коледа може да направи този празничен период още по-специален. Помнете, че радостта от празниците и здравето вървят ръка за ръка и с правилните решения можем да се насладим на най-хубавите емоции през коледните празници.

Весела и здравословна Коледа!
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД