До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

В света на йога с Рали: Да преминем плавно към студената зима

В света на йога с Рали: Да преминем плавно към студената зима
Това е времето за настройка както на физическо, така и на емоционално ниво, за преход от топлото и сухо лято към студената и влажна есен. Внасянето на подходяща активност във вашето ежедневие, в синхрон с енергията на сезоните ще ви помогне да си осигурите добро здраве, енергия и настроение през цялата година.

Йога отново идва на помощ с пози и вариации, достъпни за всеки – от начинаещи до практикуващи.

Най-препоръчителни за цветната и прохладна есен са позите за баланс и сила, навежданията, които се грижат за здравето на гърба, и извивките - за добро храносмилане. Също толкова важно е съществено е и времето, което отделяме за почивка и възстановяване.

Днес ще се запознаем с първата група от тях -  пози за баланс, стабилност и сила. Преди да пристъпите към комплекса, подгответе тялото с раздвижване и загрявка на мускули и стави. По време на изпълнението на позите се съсредоточете върху усещането за стабилност и заземяване през стъпалата.

Поза Планина

Застанете изправени на постелка или на пода. Стъпалата са близо едно до друго. За да се заземите по-добре, повдигнете пръстите на краката си, а после бавно и с контрол ги поставете обратно на постелката. Стегнете бедрата, приберете опашната кост леко надолу, така че тазът да е в неутрална позиция. Дръжте мускулите на корема и бедрата ангажирани, като придърпате долната част на корема нагоре и навътре към гръбнака. Издължете гръбнака, насочвайки темето на главата към тавана. Не изпъчвайте ребра. Раменете са отпуснати. Ръцете са прибрани до тялото с длани към бедрата. Отпуснете лицето. Усмихнете се. Останете за няколко дълбоки дъха и преминете нататък.


В света на йога с Рали: Да укрепим краката през есента

Поза Дърво

От поза Планина преместете тежестта към десния крак и повдигнете левия. Изтеглете левия крак нагоре и поставете ляво стъпало към прасеца на десния крак. Не поставяйте стъпало върху дясно коляно! Уверете се, че тазът е в неутрална позиция. Съберете длани пред сърцето или над главата и насочете поглед право напред. Не напрягайте излишно очите и лицето. Направете 3 до 8 вдишвания. Отпуснете и повторете с десния за следващия период от време.

Поза Воин

От поза Планина направете голяма стъпка с левия крак назад, обърнете ляво ходило под ъгъл, така че стъпалата да са перпендикулярни. Свийте дясното коляно, подравнявайки го в една равнина с десния глезен. Дясно коляно сочи право напред, без да подминава глезена или да се отпуска навътре. (При нужда отворете стъпала още по-широко.) Изпънете ръцете и ги поставете успоредни на пода, с длани надолу. Не стягайте раменете. Фокусирайте поглед към пръстите на дясната ръка. Активирайте мускулите на бедра. Натиснете външния ръб на левия крак към пода. Проверете да не отпускате горната част на тялото странично или назад. При правилно изпълнение раменете са позиционирани над бедрата. Останете 5 до 10 дъха и повторете с другия крак.

В света на йога с Рали: Да заздравим гръбначния стълб

Дойде време за Шавасана – позата за релаксация!

Завършете практиката си като се настаните удобно по гръб с напълно отпуснати крака и ръце, леко отворени встрани до тялото, с длани обърнати нагоре. Останете поне 5-10мин. За да постигнете максимална релаксация и да избегнете скованост и простуда, покрийте тялото с топла дреха или одеяло.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД