До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

В света на йога с Рали: Да укрепим краката през есента

В света на йога с Рали: Да укрепим краката през есента
Есента напомня за себе си и ни кани навън – да се насладим на прохладния въздух и топлото слънце на разходка, туризъм, игра с децата, бягане или колоездене.

Какво е общото между тези дейности?

Изискват да използваме силата на краката си. Всъщност много от нашите развлекателни и ежедневни дейности изискват силна долна част, включително и поддържането на нашата правилна стойка.

Днес ви предлагам две йога пози, които се фокусират върху укрепването на мускулите на краката. Преди да започнете с тях, загрейте, като застанете в Тадасана (Поза Планина) – изправена позиция със събрани крака, изправен гръб и ръце прибрани до тялото. Ходилата за здраво стъпили на земята и „вкоренени“ в земята.

Практикувайте да се изправяте на пръсти и после бавно да се спускате, за да изградите сила в глезените си и да развиете усещането си за баланс. Раздвижете ставите с кръгови движения, започвайки с глезени, после коленни и тазобедрени. Практикувайте боси, без обувки.

Знаете ли какво е кверцетин?

Уткатасана (Поза Стол)

Започнете изправени, притискайки бедра и колене близо, за да създадете дълга, здрава основа, преди да влезете в поза Стол. След това бутнете таза назад, сякаш искате да седнете на въображаем стол. Докато се стремите към седнало положение, ще почувствате как бедрата ви се активират, за да ви държат изправени.

Насочете опашната си кост надолу към пода и навътре към пубиса, за да запазите долната част на гърба издължена. Стегнете корема, издишайте и изтеглете областта на пъпа навътре и нагоре. Вдишайте и вдигнете ръцете си над главата, така че да са малко пред ушите ви и дръжте ръцете успоредни, дланите обърнати навътре или събрани. Останете от 20 секунди до 1 минута. За да излезете от тази поза, избутайте се нагоре, натискайки от ходилата и изтегляйки силно през ръцете си. Издишайте и отпуснете за кратка пауза. Изчакайте дишането да се нормализира преди следващата поза.

Какво се случва с кожата в края на лятото?

Поза на пирамидата

Тази поза ангажира предните ви бедра, докато разтяга подколенните сухожилия. Задържането й изисква сериозни усилия, макар първоначално да не изглежда така.

Започнете в Тадасана (Поза Планина) и поставете ръцете си на хълбоците. Стъпете с десния крак назад на около метър разстояние. Подравнете ходилото на задния си крак под ъгъл приблизително 45 градуса. Издърпайте лявото бедро назад и навътре, в посока към дясната пета. Дръжте бедрата и тялото обърнати напред, а двете страни на таза подравнени.

Вдишайте, издължете гръбнака и ангажирайте мускулите в предната част на бедрата. Издишайте и бавно се наведете право напред към предното бедро. Опитайте да поддържате краката изпънати, с ходила на земята. Дръжте гърба изправен, предната част на тялото – отворена. Не „смачкавайте“ ребрата и корема. Отпуснете ръцете си към крака или пода.

Останете от 30 секунди до 2 минути. За да излезете от позата, вдишайте и използвайте силата на краката си, за да се издигнете. Освободете ръцете си и съберете ходила, връщайки се в Поза Планина. Повторете другата страна.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД