До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

В света на йога с Рали: Да тренираме тялото и ума си

В света на йога с Рали: Да тренираме тялото и ума си

С динамичното ни ежедневие и непрестанния поток от информация около нас, да останем концентрирани и продуктивни се превръща във все по-трудна задача.

Как да тренираме не само тялото, а и ума си? На помощ отново идва йога.


Виж всички продукти за слънцезащита на Avene

Практиката ни учи как да се връщаме в настоящия момент, да запазваме спокойствие и да присъстваме ефективно без да се разсейваме от външната среда.  Редовните занимания подобряват фокуса и повлияват благоприятно при проблеми с паметта.

Предлагам ви да опитате три лесни, но ефективни йога пози, които можете да изпълнявате по всяко време и навсякъде.

Тадасана (Поза Планина)


Тази съвсем достъпна и лека поза за баланс се смята за „майката на всички асани“, тъй като е основата, от която се започват всички останали пози. Тя позволява да осъзнаете и задълбочите дишането си, укрепва нервната система, подобрява стойката, дава ни фокус и посока на мисълта.

Виж всички продукти за слънцезащита на Eucerin

Застанете изправени на постелка или на пода. Стъпалата са събрани близо едно до друго, палци на краката се докосват, а петите са леко разтворени. Повдигнете пръстите на краката си и бавно, с контрол ги поставете обратно на постелката. Стегнете бедрата, приберете опашната кост леко надолу, така че тазът да е в неутрална позиция. Дръжте мускулите на корема и ядрото ангажирани, като придърпате долната част на корема нагоре и навътре към гръбнака. Издължете гръбнака, насочвайки темето на главата към тавана. Не изпъчвайте прекалено ребра. Уверете се, че раменете са отпуснати и свободни. Ръцете приберете до тялото с длани към бедра, изпънати и издължени в посока надолу. Дишайте дълбоко. Отпуснете лицето. Усмихнете се. Останете фокусирани върху позата и усещането за стабилност и баланс.

Пхалакасана (Поза Дъска)


Виж всички продукти за слънцезащите на La Roche-Posay

Тази малко по-трудоемка поза увеличава силата в ядрото, гърба, ръцете и раменете. Тонизира и затопля цялото тяло.

Започнете на опора на длани и колене на пода, като раменете ви са в една линия с китките. Изпънете крака един по един назад. Активирайте и повдигнете корема и бедрата. Гърбът е изправен, тялото е в права линия - от главата до петите. Ако е много трудно, отпуснете колене на пода, запазвайки тялото в права линия от главата до коленете без да изнасяте назад седалище. Дръжте ръцете си ангажирани, представяйки се как искате да се избутате от постелката. Насочете лопатките надолу по гърба и издължете опашната кост към петите/коленете. Важно е да не позволявате на тялото да пропада надолу. Започнете с кратко задържане и постепенно увеличавайте броя вдишвания и издишвания в позата. Направете пауза от няколко дъха, преди да преминете към следващата поза.

Вирабадрасана Воин 2


Виж всички продукти за слънцезащита на Uriage

Тази класическа поза укрепва и разтяга бедрата и горната част, подобрява издръжливостта и баланса. Започнете в Поза Планина и направете голяма стъпка с левия крак назад и обърнете странично ляво ходило, така че стъпалата да са перпендикулярни. Свийте дясното коляно, подравнявайки го в една линия с десния глезен. Дясно коляно сочи право напред, без да подминава глезена или да се отпуска навътре. При нужда отворете стъпала още по-широко, активирайте добре бедра. Изпънете ръцете, така че да са успоредни на пода. Оставете горната част на раменете далеч от ушите. Фокусирайте погледа към пръстите на дясната ръка. Заземете външния ръб на левия крак и опитайте да не го вдигате от пода. Проверете да не отпускате горната част на тялото странично или назад - раменете са над бедрата. Дишайте дълбоко. Фокусирайте се върху усилието и затоплянето в краката и ръцете. Останете 5 до 10 дъха и освободете плавно позата. Важно е отново да си дадете време за почивка и плавен преход преди да се върнете към ежедневните си дейности.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД