До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

В света на йога с Рали: Пролетта е тук!

В света на йога с Рали: Пролетта е тук!
Пролетта е тук! Слънцето излиза от облаците, земята цъфти, а светът се пробужда за ново начало.

Ако слушате внимателно, тялото ви също получава посланието на природата на физическо и фино ниво. Цялото ни същество се стреми към обновление! Тялото иска да се освободи от натрупаната тежест през зимата чрез движение и свежа храна. Умът също се приспособява към новия режим и усещаме нужда да прекарваме повече време на открито.
Събудете се за промяната и пригответе тялото за пролетта с йога. Намерете тихо и спокойно място. Не бързайте, започнете с лека загрявка, после преминете към изпълнението на позите, като спазвате посочения ред. Следвайте собствените си усещания и не се претоварвайте.


Поза Висок напад

Повлиява чудесно при проблеми с храносмилането, ишиас, заздравява гърба, разтяга сухожилията и укрепва мускулите на краката и ръцете. Не бива да се изпълнява от хора, които имат сериозни травми на колeнете.

Започнете изправени с леко раздалечени стъпала. Направете голяма стъпка назад с левия крак. Свийте дясното коляно и го подравнете, така че да бъде точно над глезена. Лява пета сочи нагоре и назад. Лявото бедро е стегнато и активно. Не изпъвайте напълно левия крак. Внимавайте да не отпускате дясно коляно встрани, трябва да сочи право напред. Активирайте коремните мускули и издължете гръбнака. Поставете ръце върху дясно бедро за опора. Ако се чувствате стабилни, изпънете ръце над главата. Гледайте напред и задръжте позата за една минута. Преди да повторите с другия крак, направете пауза, за да се уверите, че дишането ви е плавно и равномерно.

В света на йога с Рали: Радост и енергия през лятото

Поза Половин странична извивка


Продължете внимателно да усуквате тялото, като се завъртате на дясно. С всяко вдишване издължавайте гръбнак нагоре. С всяко издишване усуквайте още малко тялото си. Стремете се усукването да е разпределено равномерно по цялата дължина на гърба. Не трябва да усещате напрежение в гърба или горната част или трудност при дишане. Задръжте от 30 секунди до 1 минута, след това отпуснете с издишване. Повторете на другата страна.
 

Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД