До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

В света на йога с Рали: Ново начало - Медитация за всеки

Знаете ли, че медитирайки, ние не се стремим да изпразним или изключим ума, а се учим да работим със своето внимание и мисли.
В света на йога с Рали: Ново начало - Медитация за всеки
Вместо обичайните списъци с желания и задачи, започнете годината с разкриване на своите дълбоки намерения и истински копнежи. Подарете си няколко минути в тишина с тази лесна медитация, подходяща за всеки.

Знаете ли, че медитирайки, ние не се стремим да изпразним или изключим ума, а се учим да работим със своето внимание и мисли. Всеки може да медитира. Състоянието на вътрешен мир е наше естествено състояние. Не се изискат специални умения, а само практика, за да се върнем към него.


Намерете тихо място и се настанете в най-удобната за вас поза - седяща или лежаща. Отпуснете тялото с няколко дълбоки вдишвания и издишвания. Затворете очи и забележете физическите усещания, както и леките движения, които тялото прави с всеки дъх. Може да се концентрирате върху областта на корема, гръдния кош или пък върху въздухът, който влиза и излиза от ноздрите.

Запитайте се какво е вашето намерение. Какво бихте искали да ви донесе тази практика днес? От какво имате нужда в своето ежедневие през новата година? Може би нови сили, вдъхновение или решителност. Може би смирение и приемане. Отделете малко време и се запитайте. Разбира се, може да не формулирате намерение, ако това ви създава трудност или напрежение.

Концентрирайте се върху своето намерение и бъдете присъстващи в момента. Един от начините да бъдете тук и сега е да следите и осъзнавате всяко вдишване и издишване, развивайки усещане за будно съзнание и фокус.
Приемете тази практика като ваше лично преживяване, без да отричате, без да промянете каквото и да е. Това е просто опит.

Вдишайте дълбоко и си представете хубав момент. Почувствайте как се изпълвате с благодарност. Издишайте леко и свободно с фокус към вашето намерение. Продължете да дишате осъзнато, с дълбока благодарност.


Може да отделите 5-10-20 минути. Сами изберете кога да приключите и да продължите деня си. Не бързайте. Бавно отворете очи. Раздвижени се. Дайте си време.

Не забравяйте, че с каквото и да се сблъскате в живота си, най-важното е как избираме да реагираме на него. Нека посрещнем предизвикателствата на новата година съзнателни и будни!

Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД