До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Едно от най-честите новогодишни обещания е алкохолно въздържание…

Алкохолът изсушава цялото ни тяло и е пълен с празни калории! Вижте какви са ползите от месец въздържание...
Едно от най-честите новогодишни обещания е алкохолно въздържание…
Голям Сечко скоро може да се нарича Сух Сечко, защото все повече и повече хора решават да се въздържат от алкохолна консумация в продължение на целия януари. Изглежда, че възниква ново движение, което увеличава своите последователи с всяка изминала година.

Дори вече е създадено приложение за телефон, което да помага на трезвениците да се контролират!

Следпразнична депресия в първия работен ден от годината
Защо някой би се отказал от алкохола се питате вие?

Отговорът е: Като част от новогодишните обещания: „Нова година, нов човек, ново Аз“. Някои хора вероятно наистина имат нужда от детокс след алкохолния маратон покрай празниците, а за други това изглежда като лесна първа стъпка към здравословния начин на живот.

А и трябва да признаем, че ползите от цял месец въздържание въобще не са малко.

Кожата ви ще заблести.

Можете да бъдете звезда не заради трите чаши вино, които изпихте почти на екс, а благодарение на красивата си кожа. Алкохолът изсушава цялото ни тяло, а при редовна стабилна консумация намалява и цинка в организма, което води до зачервяване на лицето и розацея (разширени кожни съдове, пъпки и други кофти прояви). Според проучванията връзката между алкохола и розацеята е много по-изразена при жените.

Ще се отървете от някой друг килограм.

Алкохолът е пълен с празни калории! Вече всички знаем, че той е и един от най-големите врагове на отслабването. Организмът го разгражда приоритетно, оставяйки горенето на мазнините на заден план. Образуват се „любовни дръжки“ , „коремчета“ и всякакви такива аксесоари.

Ще спите като бебе.

Алкохолът унищожава невромедиатора глутамат, който ни държи активни. Ето защо от алкохола ни се приспива. Организмът обаче започва отново да си го произвежда, като това се случа обикновено към 3 през нощта и може както сме си заспали хубаво след 200 грама ракия, да се събудим през нощта и да не можем да заспим отново в продължение на часове.

В света на йога с Рали: Да подготвим организма за предстоящите зимни месеци


Ако някой си мисли, че няколко чашки му подобряват настроението, много греши. Алкохолът е депресант. В малки количества той може би има положителни ефекти, защото успокоява, но прекомерната употреба води не само до физически, но и психологически проблеми.

Ще се превърнете в машина!

Добре де, вероятно няма, но със сигурност ще функционирате доста по-добре. Няма лошо човек да опитва нови неща, особено такива, които носят толкова ползи за здравето.

Ако имате зависимост от алкохола, по-добре да се обърнете към лекар.

Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД