Хороскоп за месец декември 2022 от Марги Паскалева

Декември идва с коледни вълшебства и домашен уют.. Ето какво да очакват представителите на зодиакалните представители през този месец.
Хороскоп за месец декември 2022 от Марги Паскалева
ОВЕН – като цяло силен месец за вас, Овни. Но не бива да забравяте, че вашият планетен управител Марс е ретрограден в Близнаци. Имате възможност за самоусъвършенстване, да подобрите взаимоотношенията си с някого. Не е добре да започвате нови проекти и дейности, да купувате техника или автомобил, да подписвате дългосрочни договори. Работете върху собственото си израстване и придобиване на нови знания. Първите 10 дни на месеца са благоприятни за рекламна и издателска дейност, за контакти с чужбина, за ремонти по автомобила, финансова ревизия, корекция на документи и писмени разработки, явяване на поправителни изпити, реорганизация и т.н. След 10-ти до края на месеца се концентрирайте върху личните взаимоотношения и обръщайте повече внимание на близките и любими хора. Не харчете излишно и не правете големи капиталовложения.

ТЕЛЕЦ – при вас ретроградният Марс продължава да акцентира върху финансовите въпроси и ценностите. Следете всяка стотинка, която влиза и излиза от портфейла ви. Съобразявайте се единствено с хората, които ви обичат и са доказали своята вярност във времето. Правете това, което на вас ви харесва и не допускайте до себе си хора, които търсят само лична изгода чрез вас. Възможни са моменти, особено през първите 10 дни, на финансови затруднения и нестабилност. След 10-ти дните ви са изпълнени с повече радост, придобивки и стабилизиране. След 21 декември пътищата ви се отварят и за пътувания както в страната, така и в чужбина. Партньорските и семейни отношения са хармонични и пълноценни. Препоръчително да се предпазвате от простуди. Вземете по възможност отпуск от Коледа поне до средата на януари. Забавлявайте се, обновете енергията си.

Как да избегнем резките покачвания на кръвната захар

БЛИЗНАЦИ – заради ретроградния Марс, който преминава през вашия знак и заради Слънцето в срещуположния знак до 21 декември при вас всичко ще е динамично и трудно, сякаш се опитвате да тръгнете с автомобила, но заедно с педала за газта натискате и спирачката. Често ще срещате затруднения в комуникацията с околните, неразбиране от тяхна страна. При някои от вас са възможни конфликти до около 10 декември, при други разочарования в любовта, съдебни спорове, грижи около дете. Бъдете особено внимателни до тогава за измами и при шофиране; в отношенията със съседи, колеги и роднини. Избягвайте пътувания на дълъг път, изясняване на взаимоотношения. Ретроградният Марс изисква човек да се обърне назад, да се вгледа дълбоко в душата си, да забави своя ход. Нямате достатъчно издръжливост, затова не се претоварвайте и мислете повече за себе си.  

РАК – мили, чувствителни Рачета, вашата енергия и защитни сили също са понижени. Препоръчително е този месец да намалите малко работата и ангажиментите си, да се храните и живеете по-здравословно, да се срещате само с позитивни хора и да не се натоварвате с чужди тревоги. Имате си достатъчно свои откакто Черната Луна (Лилит) е във вашия знак и ви поставя вече почти година периодично пред различни изпитания и кармични дългове. Но това ще приключи след 8 януари 2023-та. Намирайте време за разходки сред природата, занимавайте се с творчески дейности. Бъдете по-уединени, насаме със себе си. След 10 декември постепенно трудностите ще отминават, а напрежението ще намалява. Между 30.12.2022 и 02.01.2023 год. бъдете на сигурно място и в приятна компания. Не предприемайте рисковани действия, предпазвайте се от кражби и измами.

ЛЪВ – ползотворен и успешен е месец декември за вас, особено първата половина на месеца, когато имате повече възможности за придобивки, разбирателство с любими и близки хора, успех в преговори или в изпити, за уреждане на документални въпроси. През втората половина на декември бъдете малко по-умерени в действията си и пестеливи. Среща със стар приятел ще ви се отрази добре - очакват ви интересни новини и предложения. Юпитер се връща отново в знака Овен и ще ви носи много повече късмет до средата на май 2023-та. Вършете отговорно задълженията си на работното място и търсете подкрепа от колеги през последната седмица. Ако решите да пътувате за празниците в планината или другаде, подгответе автомобила си преди пътуването, за да не възникнат проблеми – с радиатор, светлини, кабели, маркучи, водна помпа и т.н. Шофирайте разумно!

ДЕВА – ретроградният Марс в Близнаци продължава да акцентира върху вашата кариера, имидж и бъдещи панове. До средата на януари 2023-та не предприемайте промени и нови начинания. Ревизирайте, реорганизирайте, коригирайте и довършете започнати дела и задачи. Засега възможностите за развитие са стопирани, забавят се резултати / заплати при някои от вас. Нещата вървят малко по-трудно и динамично. Подкрепата на семейството ви ще е ценна, намирайте време и за тях. След 10-ти ще се почувствате по-спокойни, по-често ще срещате разбиране от околните и ще имате повече радостни мигове. След 20 декември навлизате в по-позитивен период. Време е за празници, забавления и любов. Очакват ви приятни изненади и вълнуващи мигове, неочаквани подаръци и срещи с близки приятели, които ще ви заредят с положителната си енергия. Посрещате 2023-та с вяра и надежда.

ВЕЗНИ – до средата на месеца свършете по-важните за вас ангажименти, уговорки, преговори, организиране на празничните дни и покупка на подаръци за близките си хора. Много по-бързо и лесно ще осъществите плановете си. Марс, макар и ретрограден, е в благоприятен за вас аспект и внася оживление и позитивна енергия в ежедневието и отношенията. 25 и 31 декември не са особено добри за вас дни, затова не хранете сериозни очаквания и се съсредоточете върху семейството и роднините. Поемайте отговорности, помогнете с каквото можете в подготовката за празниците. Може да се чувствате до известна степен самотни, тъжни или неразбрани. Избягвайте пътуване на дълъг път (особено в планините) и шофиране в нетрезво състояние, за да избегнете неприятни ситуации и проблем с контролните органи. Внимавайте за травми и наранявания в тези дни.

СКОРПИОН през първата половина на декември са възможни повече разходи и финансови затруднения, както и несъгласие по някои въпроси с партньора. Вие си знаете защо се получава понякога така – давате много, но и очаквате толкова и от отсрещната страна. Имате все пак добро сърце и чувствата ви са силни. Не позволявайте на тъмната страна у вас да наруши баланса ви, изпадайки в крайности. През втората половина на месеца ще мислите доста по-прагматично, а желанията ви ще са по-земни. Енергиите за вас се уравновесяват и ще се чувствате по-спокойни. Настроените за празнуване. Стремите се да зарадвате любимите си хора с практични подаръци за празниците. Вярвайте ми, ще успеете да ги изненадате приятно, а и те вас. Очакват ви вълнуващи последни дни на годината, изпълнени с приятни срещи и разговори. Обградете се с приятели, доказали се във времето.

СТРЕЛЕЦ – много динамика и вълнения ви очакват през този месец, скъпи Стрелци. Преливате от енергия и идеализъм. Тези от вас, които не се стремят да доминират и намират общ език с хората, ще се радват на положителни преживявания в партньорствата и интимните връзки. Твърде взискателните и рискови типове Стрелци могат да срещнат сериозен отпор и да се въвлекат в конфликтни ситуации. Бъдете търпеливи и не рискувайте в нищо, особено през първата половина на месеца. Не са изключени разочарования, измами. Предпазвайте се от кражби и загуба на лични вещи или документи. През втората половина на декември нещата ще се развиват по-добре за вас, а отношенията ще са по-хармонични. Обичате да пътувате и е добре да се организирате за празниците на някое приятно за вас място с хубава компания. Очакват ви много забавления, смях и вълнуващи преживявания.

Вълшебната сила на топаза

КОЗИРОГ – не позволявайте да ви замесват в интриги и скандали до около 10 декември. Звездите създават подобна предпоставка за вас. Не се доверявайте на всеки и не вярвайте на всичко казано от хората. В работата ще е напрегнато и ще кипи трескава работа. Трябва да завършите важни задачи, не ги оставяйте за след празниците. Вършете задълженията си методично и не влизайте в конфликт с колеги. През втората половина месеца вече ще мислите повече за предстоящите празници. Умеете да планирате и създавате добра организация, така че на вас се пада честта да организирате Коледните и Новогодишни празници. Настроени сте романтично и сте готови да зарадвате близките и любими хора както с прекрасни подаръци, така и да ги обградите с много повече любов и внимание. Не се задържайте у дома в празничните дни, защото ще пропуснете чудесни преживявания.  

ВОДОЛЕЙ – много сериозен акцент през този месец са темите за дадената и получената любов, приятелствата, взаимоотношенията с вашите деца и нещата, които ви правят щастливи. В навечерието на Новата 2023 година е добре да обмислите своите идеи и планове за бъдещето. Можете да се включите и в групова дейност, свързана с подпомагане на нуждаещи се хора. Това донякъде ще измести погледа при онези от вас, при които интимните връзки напоследък не са особено удовлетворяващи. Ако обаче обичате човека до себе си безрезервно, сега можете да поправите отношенията и да се върнете отново един към друг с много страст. Ако сте творческа личност, сега е момента да довършите свой творчески проект и в края на януари или февруари ще берете плодовете на труда си. Не забравяйте да отделите специално време и за децата си – имат нужда да поговорят с вас.

РИБИ – въоръжете се с търпение, трудностите ще отминат, а напрежението ще утихва постепенно през втората половина на декември. Някои от вас може да имат твърде много работа и да не издържат на натоварването. А при други може да липсват ангажименти и финансите да са ограничени или да се забавят плащанията на заплати/хонорари. В допълнение половинката ви вероятно ще е по-раздразнителна, а отношенията трудни. Стремете се към реализъм и внесете малко романтика, вие го умеете. След 10-ти ситуацията се променя и взаимоотношенията с околните се подобряват. Може да посрещнете Новата година с приятели или роднини извън дома, но вземете мерки срещу обири докато ви няма. Навлизате с голяма вяра в 2023 год., която ще бъде много важна за вас – година на Нептун и под силното влияние на Сатурн в Риби след 6 март. Бъдете отговорни и по-постоянни!
 
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения