contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено

В света на йога с Рали: Събуди творческия си потенциал с йога

В света на йога с Рали: Събуди творческия си потенциал с йога
Ние сме креативни същества по рождение, но за много от нас е трудно да се отпуснем и да позволим на идеите ни да узреят и да се реализират, да живеем в потока. Животът има своите възходи и падения, а ежедневните стресови фактори могат да блокират достъпа до нашия творчески потенциал. Практики като пранаяма, медитация и йога могат да бъдат невероятно полезни за пренасочване на енергията и избистряне на ума. Леко и естествено те ни помагат да се върнем отново към творческата си природа, изчиствайки нашите енергийни центрове и отваряйки път на вдъхновението.

Събудете креативността си с тези три лесни и достъпни йога пози. Не забравяйте да слушате тялото си и да се съобразявате с неговите нужди и възможности. Не бива да изпитвате болка по време на изпълнението на която и да е йога поза.


Ако се чувствате потиснати, изберете си ново хоби

Котка Крава
Застанете на длани и колене в позиция "маса". Поставете китките си под раменете и коленете под бедрата. Дръжте гръбнака в неутрална позиция и с вдишване отпуснете корема, насочете опашната кост нагоре и извийте нежно гърба. Отворете сърдечната област, погледнете напред или към тавана. При издишване натиснете с длани постелката, заоблете гърба  в С-образна извивка. Приберете брадичката към гърлото и насочете погледа към пъпа. Продължете да се движите по този начин със собствено темпо, свързвайки напълно движенията с дъха. Нека дишането да е водещо. Дишайте бавно и дълбоко. Повторете 10 до 15 движения.

Скромен воин
От опора на длани и колене стъпете с десния крак между дланите. Разгънете левия крак и поставете ходилото на постелката под ъгъл от 45 градуса. Вдишайте, изправете горната част на тялото, така че тежестта да е в центъра (Поза Воин I), протегнете ръцете си надолу и отпуснете раменете далеч от ушите. Подравнете дясното коляно над десен глезен, тазът и раменете са обърнати напред.
При следващото си издишване преплетете пръстите на ръцете си зад гърба в основата на гръбнака. Вдишайте, натиснете дланите една към друга и отворете сърдечната област. Издишайте, наведете се към вътрешната страна на дясното коляно, оставяйки главата отпусната надолу. Дишайте и насочете фокуса към раменете и областта на сърцето. Останете тук за три до пет вдишвания и издишвания. После много бавно се изправете, спуснете длани на пода и се върнете в опора на длани и колене. Повторете позата с левия крак.

Полезен ли е смехът за поддържане на добро здраве?


Тадасана и стояща медитация
Застанете изправени на постелката с крака на ширината на бедрата. Отпуснете ръцете до тялото с длани обърнати напред. Затворете очи и направете няколко бавни и дълбоки вдишвания и издишвания. Отпуснете лицето и притворете очите.
Докато дишате, започнете да си представяте, че краката ви имат корени, простиращи се в земята под вас. След това започнете да визуализирате как с всяко вдишване вдишвате топла, златиста светлина от земята през тези корени. И тази светлина преминава нагоре, през цялото тяло - от краката до върха на главата, простирайки се към небето. Продължавайте да дишате бавно и спокойно и останете концентрирани върху тази визуализации от две до пет минути, като събирате творческа енергия от земята и й позволявате да се отвори към безкрайно вдъхновение и нови възможности.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД