До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

В света на йога с Рали: Йога в горещите дни

В света на йога с Рали: Йога в горещите дни
Всеки сезон предлага възможност да приведем тялото и вътрешната си среда в съответствие с естествените цикли на природата. Можем да намерим хармония и лекота, като адаптираме нашата рутина и физическа активност с характеристиките на сезона. Летните месеци свързваме с изтощаваща топлина и прекомерна активност, която е нужно да охладим и балансираме.

Практикувайки специфични пози от йога, пранаяма (дихателни упражнения) и техники за медитация, можем да намалим излишната топлина на физическо, умствено и емоционално ниво. Позите по-долу носят покой на нервната система и помагат на тялото да намери равновесие. Всички пози, които са по-близо до земята, са полезни при топло време, тъй като земята осигурява прохлада, стабилност и усещане за заземяване.


Навеждане напред

Навеждащите напред пози охлаждат тялото, намаляват стреса и тревожността, стимулират черния дроб и бъбреците, подобряват и подпомагат храносмилането и съживяват ума. Опитайте сами!

Моето здраво тяло - упражнения при болки във врата

Седнете на пода с изпънати напред крака, леко присвити в коленете, а пръстите на краката да сочат нагоре. Важно е гръбнакът да е изправен. Вдишайте, протегнете ръцете нагоре и издължете горната част на тялото. Издишвайки, се наведете напред от тазобедрените стави. Дръжте гърба изправен. Поставете ръцете върху краката или пода, там до където стигате, без да се насилвате. Отпуснете глава и дишайте дълбоко за около минута. Освободете позата с вдишване.

Усуквания на гръбначния стълб

Усукванията на гръбначния стълб в седнало положение или по гръб масажират вътрешните органи и оказват благоприятно въздействие върху храносмилателната система, освобождавайки напрежението от торса и корема.


Пет начина да поддържаме добро кръвообращение

Легнeте по гръб с отпуснати крака и ръце на пода, поставени встрани от тялото, на височината на раменете. Свийте колене, поставете стъпалата на пода близо до таза и леко раздалечени. Бавно наклонете коленете на дясната страна и отпуснете крака встрани. Внимателност обърнете главата наляво. Опитайте да задържите раменете на пода. Останете за няколко дълбоки вдишвания и издишвания. Бавно се върнете до изходна позиция и повторете на другата страна.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД