До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

В света на йога с Рали: Ключът към баланса е йога

В света на йога с Рали: Ключът към баланса е йога
Ние изразходваме толкова много енергия в търсене на баланс между работата и личния живот, но често забравяме, че в основата на хармоничния ритъм на живот лежат нашето емоционалното здраве и физическото ни чувство за баланс.

Знаете ли, че поддържането на нашия физически баланс е доста сложен процес на взаимодействие между различни системи в нашето тяло? Усещането за допир, вестибуларния апарат и нашето зрение трябва да работят заедно, изпращайки сигнали до централната нервна система, за да останем в състояние на баланс.

Практикуването на йога ни помага да намерим стабилност – както физически, така и психически. Умението да балансираме по време на йога може да ни предпази от наранявания, да подобри фокуса ни, да ни освободи от стреса, както и да ни помогне да вършим с лекота ежедневните ни дейности като ходене, изкачване по стълбите или пренасяне на покупки.

Представяме ви две йога пози, специално насочени към подобряване на баланса.

Васиштхасана /Странична дъска/

Застанете изправени в началото на постелката. Наведете се и сложете дланите на пода, пръстите на ръцете сочат право напред. Направете крачка назад, изпъвайки единия, а след това и другия крак. Поставете тялото успоредно на пода (в поза Дъска). Обърнете дясното стъпало навън. Лявото стъпало може да поставите на пода отпред или върху дясното. Завъртете се на дясно, като останете на опора на една ръка. Дясна длан е под рамото и я притискаме активно към пода. Лява ръка вдигнете към тавана и изтеглете нагоре, като не позволявате на гръдния кош да се смъква надолу. Главата е като продължение на гръбначния стълб. Запазете краката изпънати, торсът - активен и не позволявайте на тялото да "увисва" надолу.  Останете в позата 20-30 секунди, а след това повторете на другата страна.

5 анти-ейджинг йога упражнения за лице, които да правите вкъщи

Вирабхадрасана III /Поза Воин III/

Застанете изправени в началото на постелката. Стъпалата са на ширината на таза, а пръстите на краката сочат право напред. Съберете длани пред гърдите (в Намасте), поемете въздух и бавно повдигнете десния крак назад и нагоре, като в същото време наведете горната част на тялото леко напред, така че да е успоредна на пода. Стегнете бедрата и активирайте мускулите на корема. Фиксирайте поглед напред и надолу към неподвижна точка. Задръжте гърбът изправен и издължен. Не позволявайте на раменете и лопатките да се отпускат към пода. Балансирайте за няколко вдишвания и издишвания. После бавно се върнете в изходна позиция. Повторете позата и с другия крак.

Упражнения за тези, които работят в офис
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД