До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Пробиотик IBS - Правилната стъпка при раздразнени черва

Пробиотик IBS - Правилната стъпка при раздразнени черва
Какво представляват пробиотиците?
Te са живи микроорганизми, които приети през устата имат за цел да помогнат за баланса на чревната микрофлора и да подобрят здравето ни. Могат да бъдат намерени във  ферментирали храни, млечно-кисели продукти и хранителни добавки.
 
Въпреки че хората често смятат бактериите и другите микроорганизми за „вредни бактерии“, много от тях всъщност са полезни. Някои подпомагат смилането на храната и унищожават болестотворни клетки. Много от микроорганизмите в пробиотичните продукти са същите или подобни на тези, които естествено живеят в телата ни.
 
Какви видове бактерии има в пробиотиците?
Пробиотиците могат да съдържат различни микроорганизми. Най-често срещаните са бактериите от групи, наречени Lactobacillus и Bifidobacterium. Други също могат да се използват като пробиотици, например дрожди като Saccharomyces boulardii. Важно е да се знае, че различните видове бактерии могат да имат различни ефекти. Затова правилно формулирана комбинация от тях е от съществено значение.
 
Има ли разлика между пробиотик и пребиотик?
Отговорът е категорично да, пребиотиците се различават, защото са несмилаеми хранителни компоненти, които селективно стимулират растежа или активността на желаните микроорганизми.
 
Синдромът на раздразнените черва (СРЧ) е често срещано заболяване, което засяга дебелото черво. Това е хронично състояние, изискващо дългосрочни промени в хранителните навици. Малък брой хора със СРЧ имат тежки симптоми. Някои могат да контролират симптомите си само с промени в диетата, начина на живот и намаляване на стреса. При по-тежко протичане са нужни чести посещения при гастроентеролог и се приемат медикаменти. СРЧ не причинява промени в чревната тъкан, в нейната анатомична структура и не увеличава риска от рак на дебелото черво.
 
Симптоми:
Характерно е, че проявите на това състояние са дългосрочни, по-честите от тях са:
 
  • Коремна болка.
  • Промяна в честотата и съдържанието на изпражненията, редуване на диария и запек.
  • Спазми.
  • Подуване на корема.
  • Газове.
 
Причини
Причините за това състояние продължават да се изясняват и до ден днешен. За момента е установено, че основните причинители и рискови фактори са стрес, прекарани чревни инфекции, безразборно хранене, чревна дисбакетриоза, както и генетична предразположеност.

Какво е правилното решение?
 
Канадската компания Webber Naturals, предоставя уникална възможност за овладяване на състоянието и намаляване на симптомите при раздразнени черва. Производител са на едни от най-качествените продукти в сферата на хранителните добавки в световен мащаб.
Чрез високи технологии, натурални продукти и научни изследвания те създават “Probiotic IBS Support/ Пробиотик IBS 4 щама, 7 млрд. активни пробиотици х 30 капсули” като мощна подкрепа при синдром на раздразненото черво.
 
Probiotic IBS Support съдържа комбинация от 4 пробиотични щама, които доказано облекчават симптомите при синдром на раздразнените черва. Всяка капсула съдържа 7 милиарда активни клетки от патентовани щамове лактобацили, бацили и ентерококи, които допринасят за възстановяванене и поддържане на чревния микробиом. Приемът му води до намаляване на оплакванията и симптомите, намалена болка, подуване, диария.
 
Какво точно съдържа:
 
  •  Lactobacillus rhamnosus R0011 и Lactobacillus helveticus R0052 – депозирани в Националната колекция микроорганизми на Института Пастьор (Pasteur Institute’s National Collection of Microorganisms Cultures / CNCM). Тези щамове са доказали ефиктивността си в цели 26 клинични проучвания в продължение на над 15 години!
 
  • Bacillus subtilis R0179 и Enterococcus faecium R0026, които силно повлияват поддържането на нормалната чревна флора и намаляват продължителността на диарията при хора със синдром на раздразнените черва.
 
Учените са доказали категорично ползите и безопастноста при употребата им. Щамовете са геномно секвенирани (разшифровани) и препоръчани от лекари! Наличните лактобацили  намаляват риска от диария след прием на антибиотик  при възрастни и деца над 12-годишна възраст.
Всяка капсула осигурява 7 милиарда активни клетки до края на срока на годност на продукта, подходящи са за вегетарианци и не съдържат захар.
 
Дозировка и приложение:
За възрастни и деца над 12 годишна възраст: по 1 капсула дневно. Ако приемате антибиотик, старайте се да приемате пробиотика 2-3 часа след антибиотика.
 
Хора с непоносимост към лактоза е добре да бъдат внимателни при употреба и съответно да преустановят приема при поява на оплаквания. Ако имате треска, повръщане, кръв в изпражненията или непоносима коремна болка, консултирайте се с лекар преди употреба. Продуктът не е подходящ за хора с имунно-компрометирано състояние (СПИН, лимфом, пациенти, подложени на продължително лечение с кортикостероиди), ако сте бременна или кърмите, или ако имате алергия към соя.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД