До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Наистина ли Луната може да повлияе на настроението ни

Наистина ли Луната може да повлияе на настроението ни
Случвало ли ви се е да има пълнолуние и вие да сте по-емоционални от обикновено? Или пък да се чувствате като „буре с барут“? Ако е така, то и вие сте от тези хора, чието настроение или поведение се влияе от Луната.

Възможно ли е това да е истина или всичко е в нашия ум и въображение? Според някои изследвания е възможно.

Можем ли да предскажем вероятността за забременяване по Луната

Независимо дали вярвате в астрологията или не, факт е, че Луната има осезаемо въздействие върху явленията на нашата планета. Например, Луната контролира приливите и отливите, влияе върху жизнения цикъл и поведението на много различни животни и дори влияе върху стабилността на въртенето на Земята около слънцето. Ако гравитационното привличане на Луната е достатъчно мощно, за да повлияе на океана и земната ос, не е твърде пресилено да се твърди, че тази планета може да окаже влияние и върху нас, хората.

Луната има важна роля в астрологията. Счита се, че тя е планетата на емоциите, настроенията и спомените. Когато Луната е пълна, това може да извади всичките ни емоции на повърхността и да ги засили, докато при новолуние периодите са по-спокойни. Например, при пълнолуние е възможно да действате по-хаотично и постъпките ви да са по-необмислени.


Според астрологията, по време на новолунията сме склонни да се оттеглим в емоциите си и да разсъждаваме върху чувствата си. В тази фаза на Луната хората казват, че се чувстват уморени и нямат енергия. Ако искате да стартирате нещо ново, точно през този период е подходящо да помислите какво искате в живота и да заявите своите намерения да го постигнете. Помнете, че по време на новолуние космическата енергия естествено подпомага започването на нови неща.

Как да увеличим енергията си по естествен начин

Докато Луната нараства (или се пълни) през следващата фаза, до настъпване на пълнолуние, възможно е да забележите, че вашата енергия и мотивацията ви също нарастват. В тази фаза хората интуитивно започват да работят по нови проекти, предприемат действия и започват да се усъвършенстват, чувствайки че пред тях се разкриват нови възможности. 

В древността, още преди да възникне електричеството, хората са били по-активни в нощите при пълнолуние, тъй като тогава са имали по-добра нощна видимост. Интересното е че тази тенденция се е запазила и днес. Според проучванията пълнолунието оказва влияние на качеството и продължителността на съня. Дори и в градовете, където хората са на изкуствена светлина, при пълнолуние те са склонни да спят по-малко, а това безсъние от своя страна влияе на настроението и поведението им.


В астрологията пълнолунието е средната точка на месечния лунен цикъл, в която енергията е най-висока. В тези дни можем да почувстваме желание да доведем нещата в живота си до кулминация, завършек или до точка на освобождаване. През тази фаза Луната е с максимална видимост и образува интензивен аспект на опозиция със Слънцето, по тази причина е възможно да се чувстваме напрегнати, тревожни, доста по-емоционални, както и да сънувате по-интензивно.

Хормонът на съня намалява с напредването на възрастта

Ако някога откриете, че се чувствате по-активни и общителни по време на пълнолуние или по-ниско енергийни и интроспективни по време на новолуние, това всъщност може да е интуитивно усещане, базирано на годините на човешката еволюция под влияние на лунния цикъл. Ако в древността хората са били по-активни при пълнолуние и по-пасивни в периодите на новолуние, в днешно време не е нужно да разчитаме на лунната светлина. Но нашите тела и нашата същност все още интуитивно се свързват и следват циклите на Луната, като това усещане е по-силно изразено при по-чувствителните хора.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД