До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Подсилване на имунната система при смяна на сезоните

Подсилване на имунната система при смяна на сезоните
1. През последната година се изписа и изговори много за имунната система. Бихте ли уточнили кое според Вас е най-важното, на което пациентите да обръщат внимание?

Имунната система е съвкупност от множество биологични структури и процеси в организма, предпазващи го от заболявания. Тя действа на принципа предпазване на „своето“ и унищожаване на „чуждото“. Съществуват два вида имунитет, които формират защитата на организма – вроден и придобит.

6 неща, с които да поддържате имунитета си във форма

Вроденият имунитет е неспецифичен, т.е. действа общо срещу всички потенциални причинители на заболявания, а не срещу един конкретен. Вроденият имунитет действа еднакво и при първата, и при всички следващи срещи с патогена. Този имунитет осъществява предпазване на организма чрез различни бариерни механизми, които са нашата първа линия на защита.

Придобитият имунитет е специфичен, т.е. има способността да разпознае и да реагира срещу всеки отделен вреден агент. Придобитият имунитет осигурява много по-бърз и по-силен отговор. Ето и няколко примера за това как се изгражда придобит имунитет: след преболедуване от дадено заболяване (напр. варицела); получаване на готови антитела от майката; изграждане на антитела след направена ваксинация или прием на полибактериални имуностимулатори; получаване на готови антитела (при прием на коластра).

2. Какви съвети давате на своите пациенти? Как можем да подсилим нашата имунна система?

Имунната система може да бъде подкрепена по много начини – чрез прием на разнообразна и балансирана храна, достатъчна физическа активност, осигуряване на пълноценен сън, увеличаване на всички активности, които намаляват стреса в ежедневието ни, слънчеви бани, осигуряващи ни така необходимия Витамин Д и др. Наред с това, за силна имунна система и максимална защита на организма от респираторни заболявания се препоръчва преди есенно-зимния сезон да се приемат полибактериални имуностимулатори в комбинация с коластра. Употребата на такъв тип продукти стимулира имунната система чрез активиране на множество защитни елементи и механизми на вродения и придобит имунитет.

3. Има ли продукт, който Вие препоръчвате през този сезон и защо избирате него?

Аз съветвам пациентите си да приемат РеспиГард. Той може да намали честотота и тежестта на респираторните заболявания през зимните месеци и се препоръчва за профилактика срещу остри и хронични респираторни инфекции. РеспиГард е полибактериален имуностимулатор, който активира естествените защитни сили на организма срещу най-честите причинители на респираторни инфекции. Подпомага защитните сили на организма, вродения имунитет, придобития имунитет, производството на антитела, витамини и минерали, организма сам да се справи с инфекциите.

4. Кажете ни малко повече за състава на РеспиГард.

Бактериалните лизати представляват безвредни части от ИНАКТИВИРАНИ бактерии. Те действат на принципа на ваксинацията, като стимулират продукцията на антитела от имунната система. Приемът на бактериални лизати осигурява естествена защита срещу инфекциите на дихателните пътища.

Бета-глюканът подпомага функцията на имунната система в борбата с различни бактериални, вирусни и гъбични инфекции. Той укрепва имунната система по естествен начин. Използва се като общоукрепващо и тонизиращо средство и има силен антиоксидантен ефект. Бета-глюканът подсилва издръжливостта на организма при стрес, при голямо физическо и психическо натоварване. Особено в периода преди и по време на грипните епидемии е добре да прибегнем до помощта му, за да си осигурим по-добро здраве и активна имунна защита.

Коластрата е млякото, което се произвежда в първите дни след раждането. Тя е изключително богата на имунни фактори, фактори на растежа и витамини. Функцията й е да достави антитела и хранителни вещества, които повлияват добре имунната система. Приемът на коластра усилва защитните сили на организма, за да неутрализира много от вирусите и бактериите още преди да са предизвикали заболяване.

Лошото състояние на кожата е знак за отслабена имунна система

5. Как се приема РеспиГард?

Обичайно се препоръчва да се приема по 1 капсула дневно, на гладно, в 10 последователни дни. Прави се почивка от 20 дни и тази схема се повтаря в 3 поредни месеца. За възрастни и деца над 12 години. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява в оригиналната опаковка при температура под 30°C. Да се съхранява на място недостъпно за деца.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД