До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Защо е важна детоксикацията на черния дроб?

Защо е важна детоксикацията на черния дроб?
Черният дроб е най-голямата жлеза в човешкото тяло и изпълнява много жизненоважни функции, за да може да сме здрави.
По-важните от тях са:
• произвежда жлъчка и чрез нея разгражда мазнините от храната в тънките черва, спомагайки за усвояването им;
• участва в обмяната на веществата в организма като регулира метаболизма на белтъците, въглехидратите и мазнините;
• в черния дроб се разрушават остарелите кръвни клетки - еритроцити, левкоцити и тромбоцити;
• произвежда различни белтъци и ензими, играещи основна роля в кръвосъсирването;
• съхранява хранителни вещества, получени от кръвта, за да се използват при необходимост. Някои от тези вещества са глюкоза, желязо, мед, витамините В9, В12, А, К и витамин D.
• една от най-съществените му функции е детоксикиращата – той преработва токсините и вредните вещества, попаднали в кръвта чрез храната, напитките, лекарствата, които приемаме.

Съвременният живот е източник на множество токсини, които се натрупват в тялото – те са част от нашето ежедневие - стрес, небалансирано хранене, замърсен въздух, алкохол, химикали... Тези токсини и химикали трудно се преработват от бъбреците и попадат в кръвта. В черния дроб, като в лаборатория, чрез химичен процес кръвния поток се преработва, а токсините и химикалите са превръщат в продукти, които се изхвърлят от тялото чрез жлъчката или урината.

Копривата - девет причини да започнем да я обичаме

По време на този химичен процес понякога се получават токсични отпадни продукти, които могат да атакуват и увредят самия черния дроб. В големи количества те могат да причинят токсичен хепатит или възпаление на черния дроб. И макар, че черният дроб е единственият орган в нашето тяло, който може да се регенерира, той заслужава допълнителни грижи, за да може да функционира добре.

Как да подобрим функцията на черния дроб

Включвайки в менюто си някои храни като брокoли, артишок, спанак, брюкселско зеле, куркума, билки (бял трън) или допълнителен прием на хранителни добавки можем да увеличим естествената детоксикация на организма и така да подпомогнем нормалната функция на черния дроб.

Хранителната добавка Детокс Черен дроб на Ellie’s е натурална формула, съчетаваща в състава си BrassicareTM Екстракт от броколи, екстракт от Артишок, Куркума и Селен. Специално подбраната комбинация от активни съставки подпомага функцията на черния дроб за по-добра детоксикация и ефективно пречистване на организма.

Броколите са вкусен зеленчук, богат на много хранителни вещества, включително фибри, протеини, витамин С, витамините В9 (фолиева киселина) и В2 (рибофлавин), витамините Е и К, желязо, калий, калций и магнезий, а в същото време е нискокалоричен и не съдържа мазнини.
Известни са с противораковото си, антиоксидантно и противовъзпалително действие, както и със свойствата си да укрепват сърдечно-съдовата система, да регулират кръвното налягане и нивата на кръвната захар, да се грижат за здравето на костите и на сърдечно-съдовата система. Броколите улесняват храносмилането, подобряват перисталтиката и помагат при анемия. Суперзеленчукът има мощни детоксикиращи свойства – благодарение на съдържащите се в тях фитонутриенти, помагат за елиминирането токсините от тялото, възвръщат баланса и подобряват общото здраве.

Детокс Черен дроб на Ellie’s съдържа изцяло натурален екстракт от броколи BrassicareTM  на френския производител Diana foods. Той доставя мощен глюкорафанин за насърчаване на детоксикацията на черния дроб.

BrassicareTM Екстракт от броколи представлява уникален воден екстракт от броколи на прах, който включва органично съединение на сярата (особено глюкозинолати), които се съдържат в натуралните свежи броколи. Стандартизиран е до 0,8% глюкорафан.

Как точно действа BrassicareTM

BrassicareTM осигурява глюкорафанин, високоустойчив прекурсор на сулфорафан, за който е доказано, че насърчава детоксикацията на черния дроб. Екстрактът от броколи помага за ограничаване на вредните вещества в тялото, като увеличава естествената детоксикираща функция на черния дроб и по този начин подкрепя общото здраве. BrassicareTM съдържа всички полезни свойства на свежия зеленчук броколи, поради серните съединения, генерирани от глюкорафанин, внимателно стабилизиран в екстракт.

Защо да добавим към менюто си суперзеленчука броколи

Brassicare – защо е уникален

За производството на екстракта от броколи BrassicareТМ са подбрани най-добрите сортове броколи, за да се достигне най-високото ниво на глюкозинолати, включително глюкорафан. Продуктът е преминал през обширни и задълбочени изследвания на глюкорафанин и сулфорафан, доказващи ползите на тези съединения за здравето, за подобряването детоксикацията на черния дроб и техния антимикробен ефект.

За да се оптимизира ефикасността на Екстракта от броколи BrassicareТМ, се препоръчва комбининация с  екстракт от листа на артишок, екстракт от куркумин или селен – точно какъвто е състава на Детокс Черен дроб на Ellie’s. Екстрактът от артишок също съдържа високи концентрации на съединения, които влияят благоприятно за регулиране нивата на кръвната захар, подобряват храносмилането, допринасят за здравето на сърцето и черния дроб. В добавка куркумата действа противовъзпалително и хепапротективно, а селенът е мощен антиоксидант.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД