afya
contacts
contacts
За въпроси: sales@afya-pharmacy.bg
profile
Потребителски достъп
Продукти Разширено

Днес отбелязваме Международния ден на кучето

Днес отбелязваме Международния ден на кучето
Хората казват, че кучето е най-добрият приятел на човека. То е най-очарователното същество, което ни дарява с безусловна любов, носят радост в дома ни, карат ни да се усмихваме малко по-често и да забравим за проблемите.

Независимо дали сте избрали да отглеждате чистокръвна или смесена порода, вероятно вашето куче се старае да пази дома ви и да внася щастие в живота ви.

Лошото ви настроение се отразява на кучето ви

Всяка година на 26-ти август по целия свят се отбелязва Международният ден на кучетата. Целта на този празник е да се насърчи осиновяването на повече кучета и да се осигури на осиновения домашен любимец безопасен и щастлив живот в семейство, което се грижи за него.

Международният ден на кучетата е основан през 2004 г от Колън Пейдж – защитник на хуманното отношение към животните и експерт по начина на живот на домашните любимци. Той също е природозащитник, дресьор на кучета и автор.


По-късно празникът набира популярност по целия свят и се отбелязва в много страни. Това е начин да се обърне вниманието на обществото към стотици кучета, които се нуждаят от грижи и внимание, а много от тях живеят по приюти или са бездомни и малтретирани. Идеята е да се насърчават хората да се грижат за тези животни, тъй като те също заслужават добър живот.

Ето няколко начина как вашето куче да се почувства по-специално на този ден:

1. Ако все още не сте си осиновили куче – направете го. Така имате шанса да му дадете един по-добър живот и то ще ви е признателно до края на живота си.

2. Излезте на по-дълга разходка и поиграйте с кучето навън. Разходките с домашен любимец са полезни  - подобряват здравето на сърцето и помагат да се отърсите от стреса.

3. Днес поглезете кучето си с някое лакомство, купете му играчка или направете нещо специално за него, за което знаете, че му харесва.


4. Ако имате възможност направете дарение за някоя благотворителна организация за животни или местния приют за кучета във вашия район.

Някои хора, осиновявайки куче, смятат, че то ще бъде перфектния домашен любимец, впоследстве обаче се сблъскват с всички грижи и отговорности и се оказват неподготвени. Разочаровани, по-късно те изоставят осиновеното кученце или го дават в приют. Затова ако имате намерение да осиновите куче, първо се поинтересувайте какви грижи точно се очаква да полагате при отглеждането му.

Помнете, че кучетата с различна големина имат своята специфика при отглеждането и различни нужди. Но пък каквото и куче да изберете да осиновите, новият член на семейството ще ви донесе радост, лоялност и преданост.

Трябва ли носът на кучето ни винаги да е влажен?

Ако не държите на чистокръвен домашен любимец, посетете местния приют и послушайте сърцето си. Както казват, за любовта няма порода.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения