До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Гъбички по ноктите – как да изберем лекарство?

Гъбички по ноктите – как да изберем лекарство?
Гъбичните инфекции са често срещано състояние, на което особено внимание обръщаме през летните месеци.  Ежедневно в аптеката влизат пациенти, които търсят бързо решение за справяне с гъбичките по ноктите. За съжаление, лечението на това заболяване, наречено още онихомикоза, е продължителен процес, изискващ известна доза упоритост и внимание.

Преди всичко е важно да знаете, че лечението на гъбичните инфекции зависи от стадия на заболяването и може да бъде локално (кремове, разтвори, лакове), системно (таблетки) или комбинирано. Обикновено курсът на локално лечение отнема около 6 месеца при ноктите на ръцете и поне  12 месеца за ноктите на краката.  Системното, както и комбинираното лечение се назначават единствено от лекар.

Гъбички по кожата и ноктите на краката – победете ги!

За да ви помогнем в избора на лекарство за локално лечение на гъбички по ноктите, в тази статия избрахме да Ви запознаем подробно със състава, начина на приложение и действие на два препaрата -  Полинейл лечебен лак и Екзодерил Макси лак за нокти. 

За какво се използват Полинейл лечебен лак и Екзодерил Макси лак?

И двата продукта предотвратяват растежа на гъбички и ги унищожават, вследствие на което външния вид на ноктите се подобрява.

Какво съдържат?

Екзодерил Макси лак съдържа активна съставка амлорофин, а Полинейл съдържа циклопирокс.

За кого са подходящи?

И двата продукта са подходяши при възрастни над  18-годишна възраст
Не се препоръчват при деца и юноши, поради липса на опит.
Бременни и кърмещи жени е необходимо да се консултират с лекуващия им лекар.

Какво трябва да знаете преди да ги използвате?

Внимателно се запознайте с активните съставки и помощните вещества и не използвайте, ако имате алергия към някоя от тях. Също така, не използвайте, ако имате диабет, имунни заболявания, псориазис, болезнени нокти.

Как да прилагате продуктите?

И Полинейл, и Екоздерил макси са предназначени само за локално третиране върху засегнатите нокти, като Полинейл се нанася и върху кожата, която е в непосредствена близост до нокътя.

Полинейл се използва еднократно дневно, за предпочитане вечер, на чисти и сухи нокти. Обработените нокти не трябва да се мият и мокрят в продължение на 6 часа. Не е необходимо ползването на пиличка или друг абразив при употребата на Полинейл.  Достатъчно е ноктите да бъдат добре измити с неутрален сапун и четка.

Екзодерил Макси лак има голямото предимство да се използва веднъж седмично. Преди нансянето на лака обаче,  нокътя трябва да се обработи с пиличка и да се почисти с тампон, напоен с алкохол. Пиличките и тампоните се съдържат в оригиналната опаковка, предлагана от производителя.

Период на лечение

Гъбичните инфекции са много упорити и обикновено е необходим период от 6 месеца за ноктите  на ръцете и 9-12 месеца за ноктите на краката. Въпреки това, ако нямате подобрение след 3 месеца се консултирайте с вашия лекар.

Мога ли да използвам лак за нокти или други козметични продукти?

При употребата на Екзодерил Макси лак може да използвате декоративен лак за нокти, който се слага най-малко 10 минути след нанасяне на Екзодерил Макси лак.

При употребата на Полинейл не се използва декоративен лак за нокти или други козметични продукти върху лекуваните нокти.

Как да премахнем гъбичните инфекции с домашни средства

Да не се използват изкуствени нокти по време на лечението.
Който и от двата продукта да изберете, избягвайте контакт с очите, ушите или лигавиците.
Перете кърпите за ръце възможно по-често, при температура най-малко 60 градуса.
Проветрявайте обувките си и ги оставяйте за изсъхнат.

Бъдете постоянни, не спирайте употребата преди Вашия лекар да ви каже или ноктите Ви да израстнат отново напълно здрави. Ако спрете прекалено рано, инфекцията Ви може да се възобнови.

Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД