До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Как да подобрим здравето на храносмилателната система

Как да подобрим здравето на храносмилателната система
Доброто храносмилане определя цялостното здравословно състояние на човек. Когато приемате храна, вашето тяло се нуждае от различни храносмилателни ензими, за да може да я разгради и да я превърне в енергия.

Ензимите представляват протеини, които регулират различни биологични реакции във всяка клетка, включително и храносмилането. Тези ензими участват в разграждането на протеини, въглехидрати и мазнини, присъстващи в храната.

Подут корем? Не и ако пиете чай от тези билки...

С напредването на възрастта човешкото тяло започва да произвежда все по-малко определени панкреатични ензими (липаза, амилаза и др.). Това намалява ефективността на храносмилането, затруднява пълното разграждане на въглехидратите, мазнините и протеините, което от своя страна води до недостатъчно добре усвояване на хранителните вещества, както и до здравословни проблеми.

Дефицитът на ензими може да доведе до лошо усвояване на хранителни вещества, проблеми с теглото, гадене, подуване на корема, запек, болки в стомаха, диария, както и по-тежки състояния като киселинен рефлукс или синдром на раздразнените черва.

Здравето на храносмилателната система на всеки от нас зависи от начина на живот, хранителните ни навици, нивото на стрес, възрастта, генетиката, физическата активност на човек, както и от допълнителния прием на хранителни добавки и медикаменти.

За щастие, човек може да попълни ензимните дефицити чрез допълнителен прием на ензими под формата на хранителна добавка. При производството на такива добавки се използват различни източници, например животински (обикновено от панкреас на свине, телета или свине), растителни (напр. ананас, папая) и микробна ферментация (от гъбички или бактерии, често известни като „получени от растения“).

Важно е да отбележим, че ензимите, получени чрез микробна ферментация, не съдържат микробни остатъци, тъй като преминават през съвременна технология за филтрация, осигуряваща чист краен продукт.

Ензимите са стабилни при широк диапазон от нива на стомашно рН, ефективни при по-ниски дози и имат по-широк обхват на активност на рН от ензимите на животинска основа. Не са получени от генетично модифицирани организми, подходящи са за вегани и са без глутен.

В случай, че имате храносмилателни смущения като киселини, подуване на корема или непоносимост към определена храна, възможно е тялото ви да няма необходимите храносмилателни ензими, за да разгради храната, която консумирате.

Как да премахнем натрупаните токсини от дебелото черво

Благодарение на активния състав на Храносмилателните ензими, тялото ви ефективно ще усвои както млечните продукти, така и продукти на основата на растителни протеини (соя, грах, бадеми, ориз, картофи и др.), а също така ензимите ще подобрат храносмилането ви и чревното здраве.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД