До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Лекарството Ивермектин в хуманната медицина

Лекарството Ивермектин в хуманната медицина
Ивермектин е антипаразитно лекарство, разработено през 70-те години на миналия век. Поради широкия му спектър срещу вътрешни и външни паразити, които подобряват здравето на животните и повишават производителността, ивермектин бързо се превръща в популярно лекарство във ветеринарната област.

Ваксината Комирнати – какво трябва да знаем?

За какво се използва ивермектин в хуманната медицина?

1. В САЩ Ивермектинът се предлага на пазара в дози до 200 mcg/kg веднъж годишно при чревния паразит Strongyloides stercoralis, способен да причини тежки системни заболявания, както и при Онхоцеркоза.

2. В Европа Ивермектинът се предлага на пазара срещу лимфна филариаза и краста в единични дози до 400 mcg/kg.

3. В Австралия се препоръчват 3 или повече дози от 200 mcg/kg в рамките на един месец за лечение на тежка краста.

Последният опит, обаче показва, че Ивермектин може да  се използва както при пациенти с COVID, така и като превантивен метод, поради способността му значително да намалява вирусната репликация.

Бързи тестове за COVID

Хектор Карвало, бивш директор на болница Ezeiza и университетски професор по вътрешни болести, който ръководи изследване за употребата на Ивермектин при ковид,  уверява, че резултатите са "много успешни". Изследването е проведено между април и юли тази година.  Лечението, проведено в хода на изследването, се състои от една доза 12мг на седмица в продължение на осем седмици.

По думите на професора в изследването е постигато намаляване на смъртността от COVID-19 от 7 на 1. Този резултат съвпада с останалите 43 изследвания, направени в света.
Като пример той посочва, че смъртността от ковид в Аржентина при други лечения е 23%, а в международен план е 25%. Но в случая при пациенти, лекувани с ивермектин, е била 3%.

Що се отнася до превантивната употреба, той посочва, че Ивермектин значително намалява способността за заразяване. Сред персонала на болницата в Ezeiza лекарството е приложено на 780 служители и никой не е заразен. (Източник: www.tiemposur.com.ar)


Безопасен ли е ивермектин?

Когато се използва в препоръчаните дози Ивермектин е много безопасно лекарство. До момента са проведени над 3 милиарда курса на лечение само по дарителската програма Mectizan с отличен профил на безопасност. Повечето нежелани реакции са леки, преходни и свързани с ефекта от смъртта на паразитите, а не със самото лекарство.

Употребата на Ивермектин при деца с тегло под 15 кг, както и при жени по време на бременност все още не е достатъчно изследвана..


Ремдесивир намалява времето за възстнановяване при Covid-19

Източник: по материали от www.isglobal.org
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД