До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Как да не преяждаме по време на празниците

Как да не преяждаме по време на празниците
Коледните празници винаги са свързани с богати трапези, отрупани с ястия маси, празнични вечери и в много случаи се стига до преяждане. Ето как можете да се насладите на любимите си празнични блюда през почивните дни, без да си причините стомашен дискомфорт или да качите нежелани килограми.

Празниците са повод, но не са причина да се натъпчете

Не пропускайте хранения

Не пропускайте хранения, тъй като това може да доведе до преяждане по-късно през деня. Не забравяйте да ядете три пъти на ден. Закуската е особено важна, тъй като изследванията показват, че тези, които закусват, са склонни да ядат по-малко калории през останалата част от деня.

Яжте бавно и на малки порции

Яжте бавно, за да можете да се насладите на всяка хапка. Дори и да имате голям апетит, когато се почувствате сити, изчакайте около десетина минути, за да се уверите, че наистина все още сте гладни. В противен случай е възможно да преядете и да получите подуване на корема, както и да усетите тежест, затруднено храносмилане, дори понякога и болки в стомаха.

Не прекалявайте с количеството на ястията

Ако желаете да имате няколко блюда, пригответе едно основно ястие и няколко салати. Нека основното е леко ястие, например не прекалено мазно месо или риба, а когато готвите не използвайте прекалено много сметана, олио и масло.

Не дояждайте храна в следващите дни

Избягвайте да консумирате остатъците от празнични ястия в следващи няколко дни, тъй като е възможно да раздразнят стомаха ви, особено ако в състава на ястията участва сметана.

Ако все пак преядете, на следващия ден можете да следвате разтоварваща диета, като наблегнете на плодове, зеленчуци и билкови чайове.

Как да не дебелеем по време на празниците

Не забравяйте, че Коледните и Новогодишни празници са изпълнени с радост и щастие, както и много позитивни емоции, споделени с близките ви хора. Затова не наблягайте само на храната, а се насладете на вниманието и обичта на любимите ви хора.

Снимка: Rumman Amin on Unsplash
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД