До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Какви грешки допускаме, когато си слагаме парфюм

Какви грешки допускаме, когато си слагаме парфюм
Носенето на парфюм е станало неизменна част от нашето ежедневие и за много от нас е немислимо да излязат от къщи без да се парфюмират, независимо дали отиват на работа, на среща с приятели или на важно събитие. Парфюмът е начинът ни да изразим своята индивидуалност, както и да очароваме околните с приятен аромат и изтънченост.

Научно доказано: 15 аромата, които действат като афродизиак

За да се наслаждавате на невероятния аромат на парфюма, който използвате, както и за да запазите трайността му достатъчно дълго през деня, е важно да спазвате определени правила. Даже да звучи странно, повечето хора допускат грешки както при употребата на парфюма, така и при съхранението му. Вижте най-популярните от тях:

Никога не пръскайте парфюм върху дрехите си

Така не само ще увредите тъканите в любимите си дрехи, а и ароматът няма да се задържи трайно. Зоните, на които аромата от парфюма се задържа най-дълготрайно, са там където усещате пулса си – от вътрешната страна на китките, по шията, зад ухото, на сгъвката зад коленете. Ароматът на Вашия парфюм се активира от топлината на тези места. Някои хора пръскат във въздуха парфюм и влизат в облака – това също няма достатъчно добър ефект, тъй като голяма част от микроскопичните капчици се разпиляват по пода.

Разтриване на китките

Може би всеки от нас при пръскане от парфюма върху китките, после ги разтриваме една в друга. Това също е често допускана грешка. Тъй като ароматът се активира от излъчваната топлина от тялото ни, разтриването на китките също затопля кожата, което малко или много променя нотките на самия парфюм. Всеки аромат е направен така, че да се развива с течение на времето, а разтривайки кожата, променяме начина, по-който ароматът се надгражда. Следващият път, когато си пръснете парфюм върху китките, просто оставете течността сама да изсъхне върху кожата по естествен начин – оставете флакона на мястото и не правете нищо, докато съхнете, за да не се разтече парфюмът.

Не слагайте твърде много парфюм

Когато използвате оригинален парфюм, помнете, че той е доста по-силен, по-траен и е с по-наситен аромат в сравнение със събратята си от редовата козметика. Тази е причината истинските парфюми да се продават в малки флакони. Достатъчно е от тях да направите 1-2 впръсквания. Твърде многото парфюм не се възприема добре от околните – умереното количество парфюм ще ви вдъхне увереност, но, нали знаете, не е хубаво да се прекалява с каквото и да е...

Как да съхраняваме парфюма

Добре е да съхранявате шишенцата с парфюм на умерена стайна температура, без прекалено големи амплитуди, тъй като резките промени в температурата може да предизвика химически реакции в състава му и това да повлияе както на свежестта, така и да промени най-интересните нотки на любимия ви аромат.

И още нещо – ако сте от тези, които обичат да имат много парфюми в едно и също време, подредени върху полицата, чакащи да бъдат използвани, не се затрупвайте с твърде много флакони. Въпреки че се смята, че парфюмите нямат срок на годност, когато се съхраняват твърде дълго, изложени на светлина и на температурните промени, това определено ще повлияе на състава им и ще промени ароматните нотки на парфюма. Ограничете се до 2 или максимум 3 аромата, изхождайки от идеята да имате един ежедневен, един вечерен аромат и най-много още един аромат за специални случаи. Също така старайте се да ги използвате в рамките на един сезон, за да не престояват твърде дълго време.

Алергията към козметика и парфюми може да бъде предотвратена

Използвайте парфюмите си правилно, съхранявайте ги по подходящия начин и това ще ви помогне по-дълготрайно да се наслаждавате на удивителния аромат на парфюма, който предпочитате.

Снимка: Damir Spanic on Unsplash
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД